Klacht: Cilinder in de bril fout geplaatst

Jv 34 op 14 november 2022 over Hans Anders in de categorie Opticïens en brillen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb een variofocus bril. Ik heb er nooit goed door kunnen kijken, verschillende keren terug geweest in de winkel, maar het bleef slecht.
Uiteindelijk door de klachten ben ik bij een oogkliniek terecht gekomen, heb daar oogdruppels gekregen wat ook niet hielp. Derhalve bij de oogarts terecht gekomen, die heeft aangegeven opnieuw een oogmeting te laten doen bij een gecertificeerd bedrijf.
Daar bleek dat de oogmeting niet goed is gedaan en als ergste dat de cilinder verkeerd geplaatst.
Hierdoor heb ik dus een jaar met klachten gelopen en een verkeerde bril op gehad met verstrekkende gevolgen.

Gewenste Oplossing:

Volledige compensatie van de bril en een schadevergoeding voor het gedragen leed.

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 maanden geleden - Ik heb een email gestuurd naar Hans Anders over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 maanden geleden - Deze klacht is zojuist door Hans Anders in behandeling genomen

Bericht van Hans Anders

10 maanden geleden - Beste Jv 34, Wat vervelend dat u deze ervaring heb moeten ervaren. Dit is niet de service die u van Hans Anders hoort te verwachten. Ik heb de klacht in behandeling genomen en kom bij je terug zodra ik hier meer over weet. Mijn excuses alvast voor het ongemak. Met vriendelijke groet, Jady Hans Anders Webcare.

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 maanden geleden - We hebben bericht ontvangen dat Hans Anders een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Hans Anders

Heeft op 14 november 2022 om 12:14 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste Jv 34,

Ik heb met de winkel gesproken waar u de brillen heeft besteld en daar even voor ver duidelijkheid gevraagd. Het is inmiddels al langer als een jaar geleden dat u deze brillen bij ons heeft aangeschaft.

Er is uitgekomen dat u meerdere metingen bij ons heeft laten doen voor dat u een bril bij ons heeft besteld. Uw visus is wat ik zie vanuit notities die toen der tijd gemaakt zijn dat uw visus heel wat achteruit gegaan is. Op 10 augustus 2021 bent u dus ook doorverwezen door onze opticien naar een oogarts.

De sterkte die in augustus 2021 is gemeten keek minder prettig dan de sterkte die is gemeten in oktober 2021 wordt aangegeven dus die metingen zijn ook in de bril gezet. U had toestemming vanuit de oogarts om een bril te bestellen. Er is gekeken met een pas bril om te kijken wat voor u het prettigste kijkt. Er is toen uitgekomen dat een cilinder in de bril niet prettig kijkt dus is er geen cilinder in de bril gezet.

Wat wij terug zien bent u in november 2021 nog een keer terug geweest is de bril afgesteld en zou u het nog even proberen. U had 2 maanden garantie als u niet kan wennen aan een multifocale bril. Hier is ook geen aanspraak op gemaakt. Er is ook geen contact geweest met ons service center geweest om deze klacht kenbaar te maken.

Na dit al zo lang geleden is, is het helaas niet mogelijk om u tegemoet te komen in de compensatie die u wenst. Het spijt mij dat ik u niet verder kan berichten.

Met vriendelijke groet,
Jady
Hans Anders Webcare.

Jv 34

Heeft op 14 november 2022 om 15:33 geantwoord

Ik ben het niet eens met u. Ik heb niet meerdere metingen bij jullie laten doen voor ik deze bril kreeg. Ik heb voorheen een meting bij u laten doen en heb toen alleen een leesbril gehad.
Ik ben in september 2021bij de oogarts geweest op advies van jullie omdat mijn ogen moeilijk meetbaar waren.
Mijn linker oog is door een trauma slechter en daar zit een kras over de pupil.
Er zit wel degelijk een cilinder in de bril.
Ik ben in totaal 3 keer terug geweest om de bril opnieuw te laten afstellen.
Daarbij is mij niet verteld dat ik 2 maand de tijd had om te kijken of ik kon wennen aan de bril.
Sorry dat ik het zeg, maar ik vindt gewoon dat er een slechte bril is aangemeten door ws iemand die er niet echt verstand van heeft.
Ik ben het daarom ook niet eens met wat u schrijft en dat u het hiermee afdoet.
Ik verwacht een redelijke compensatie voor het betrokken leed.
Mvg Judith

Bericht van Hans Anders

10 maanden geleden - Beste Jv 4, Ik begrijp dat dit erg vervelend is. Ik heb de order nogmaals nagekeken en bij ons is een cilinder niet bekend. U kunt de bril naar 1 van onze Hans Anders winkels brengen en dan zullen hun een opsturen naar het hoofdkantoor voor een optische controle. Dan gaan ze checken of er daadwerkelijk de sterktes, cilinders etc. inzit met wat er in de order zit. Ik hoor graag naar welke winkel je de bril wil brengen. Dan zal ik hun hiervan op de hoogte stellen. Vanuit daar kunnen we dan constateren of er wel of geen cilinder inzit. Als we deze uitslag hebben kunnen we verder gaan kijken. Ik hoor graag naar welk filiaal u wilt gaan. Met vriendelijke groet, Jady Hans Anders Webcare

Bericht van Hans Anders

10 maanden geleden - Beste Jv 34, Ik snap dat dit erg vervelend is. Ik heb nogmaals zitten denken wat we voor uw kunnen doen. Ik heb bedacht dat u de bril naar 1 van onze Hans Anders winkels brengt. Hun zullen de bril naar het hoofdkantoor versturen en gaan ze op het hoofdkantoor een optische controle uitvoeren. Daarin kunnen ze gaan kijken of er wel of geen cilinder in zit. Aangezien bij ons in het systeem dit niet bekend is. Graag hoor ik van u naar welke winkel je de bril brengt, ik zal dan de winkel hier over inlichten. Dit is wat we nu kunnen doen om te kijken of er wel of geen fout in de glazen zit en dit te kunnen controleren. Ik hoor graag naar welke winkel u de bril brengt. Met vriendelijke groet, Jady Hans Anders Webcare

Bericht van Hans Anders

10 maanden geleden - Beste Jv 34, Ik begrijp dat het heel vervelend is. Ik heb even gekeken wat er eventueel nog als mogelijkheid is. U kunt de bril naar een Hans Anders winkel brengen, die kunnen hem naar het hoofdkantoor sturen. We gaan dan een optische controle doen om te kijken of er wel of geen fout in de glazen zit. Ik hoor graag naar welke winkel je de bril zal gaan brengen zodat ik hun erover in kan lichten. Met vriendelijke groet, Jady Hans Anders Webcare

Reactie van de melder van de klacht Jv 34

10 maanden geleden - Ik breng de bril samen met de op sterkte zonnebril naar Hans Anders in de driehoek in Oldenzaal Mvg Judith

Reactie van de melder van de klacht Jv 34

10 maanden geleden - Ik breng de bril samen met de zonnebril op sterkte naar Hans Anders in de 3 hoek in Oldenzaal

Reactie van de melder van de klacht Jv 34

10 maanden geleden - Ik stuur mijn bril en zonnebril op sterkte naar Hans Anders in de 3 hoek in Oldenzaal

Bericht van Hans Anders

10 maanden geleden - Beste Jv 34, Wij hebben contact gehad met het filiaal betreft uw klachten met de bril. Tijdens het passen van de brillen is er gesproken over een cilinder, maar vond u dit niet prettig kijken en is er in overleg met u een bril besteld zonder cilinder. Wanneer de sterkte veranderd door medische redenen dan valt dit helaas ook niet onder de garantie. Omdat uw bril ouder is dan een jaar en de garantie van 2 maanden al is verlopen kunnen wij u helaas geen compensatie aanbieden. Met vriendelijke groet, Dorsilla Hans Anders Webcare

Reactie van de melder van de klacht Jv 34

10 maanden geleden - Ik snap het niet er zijn meerdere berichten vanuit jullie naar mij gegaan. De laatste is dat ik de bril naar Oldenzaal zal brengen en hij dan gecontroleerd wordt of er wel of geen cilinder inzit. De oogarts en een onafhankelijke partij heeft de bril bekeken en gemeten en er zit wel degelijk een cilinder in. Ik ga hem dus inleveren zoals afgesproken in het vorige bericht en wacht dan op antwoord.

Bericht van Hans Anders

10 maanden geleden - Beste JV 34, Zoals hierboven aangegeven is, is verdere compensatie helaas niet mogelijk. Dit omdat we inmiddels al een jaar verder zijn. Het spijt mij u niet anders te kunnen berichten. Verdere correspondentie wordt niet in behandeling genomen. Met vriendelijke groet, Maria Hans Anders Webcare

Reactie van de melder van de klacht Jv 34

10 maanden geleden - Zie correspondentie van 14 november van Jady. Hier spreken we over het opsturen van de brillen en dat ga ik ook eisen. Om de correspondentie zo stop te zetten kan na mijn idee niet en is een tekortkoming van uw kant uit. Ik ga dan ook naar Hans Anders in Oldenzaal en eis dat de brillen door een vakkundig iemand worden nagemeten. Anders ben ik genoodzaakt rechtsbijstand in te schakelen. Ik verwacht dan ook een normaal antwoord van u terug.

Bericht van Hans Anders

10 maanden geleden - Beste Jv 34 Ik heb een terugkoppeling gekregen van de winkel in Oldenzaal. U heeft de bril daar binnen gebracht voor een optische controle. We hebben inmiddels vanuit het hoofdkantoor de resultaten binnen gekregen van de optische controle. De resultaten die uit de optische controle is gekomen is, dat er daadwerkelijk geen cilinder in de bril zit. Alles wat bij ons in de order gezet is, zit ook precies zo in uw glazen. Er zit geen afwijking in uw glazen. Helaas zal ik u moeten berichten dat wij u hier geen tegemoetkoming in kunnen bieden. Omdat er niks afwijkend in de bril zit. Met vriendelijke groet, Jady Hans Anders Webcare

Reactie van de melder van de klacht Jv 34

10 maanden geleden - Goedemiddag Jady, ik weet niet welke apparatuur jullie hebben, maar en bij de oogarts en bij een onafhankelijke opticien is er een cilinder gemeten in de bril. Ik wil dat er een 3e partij ook van jullie kant na kijkt omdat hier echt niets van klopt. Ik ben diep teleurgesteld gesteld in jullie ortoptisten. Ik verwacht een ander antwoord dan deze anders zal ik andere stappen moeten ondernemen. Mvg Judith

Alle klachten die gemeld zijn door Jv 34