Klacht: Herinnering

Rob op 13 april 2018 over Riverty in de categorie Betalingsdiensten

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Bij Wefashion maak ik altijd gebruik van Afterpay. Wanneer ik het product behoud, dan betaal ik direct. Wanneer ik iets retour stuur (wat vaak voorkomt ivm verschillende maten) dan wacht ik retourbevestiging af, en de aangepaste factuur. ZOals Wefashion dat ook altijd vermeld in hun retourbevestiging!
Nu is er op 8 maart iets besteld dat op 10 maart geleverd werd. Meteen die dag stuurt Afterpay een factuur. Ik heb vervolgens 1 of 2 dagen erna een product retour gestuurd en wachtte, zoals gewoonlijk de retourbevestiging af van Wefashion, en (altijd op dezelfde dag) de Afterpay factuur. Dat is voor mij altijd het signaal dat ik moet betalen. Maar nu kreeg ik gisteren opeens een 1e herinnering. 12 april (met factuur van 10 maar moet je weten waarna nog een retour heeft plaatsgevonden die niet is bevestigd dus) waarin ik 11 euro moet betalen aan hen.
Ik heb de bestelling met aftrek van retour vervolgens betaald en gemaild naar Afterpay, maar er kwam geen reactie. De volgende dag kreeg ik een mail bedankt voor uw DEELBETALING. Ik krijg volgens My Afterpay nog 4 dagen de tijd om 11 euro te betalen. Maar in de 1e herinnering staat dat betalingstermijn tot 23 april is!
Ik heb ook naar Wefashion gebeld en gemaild. En screenshots van mails en hun website waar iets vermeld staat over retourprocedure met afterpay. In februari heb ik nml nog keurig een retourbevestiging en een factuuraanpassing ontvangen van een vorige bestelling. Nooit ging het fout. Maar 11 euro gebakken lucht betalen
De herinneringsfactuur van Afterpay verwijst naar klantenservice van We voor klachten of vragen. We zegt vervolgens dat ik een verplichting met Afterpay ben aangegaan en het met hen moet uitzoeken. En, ze adviseren bij een volgende bestelling gebruik te maken van een andere betalingsmethode!! Hoezo volgende bestelling. Duh!

We ‘klantenservice’
Goed dat je contact hebt opgenomen. Wanneer je voor de betaalwijze Afterpay kiest, hoef je alleen te betalen voor de behouden artikelen. Nadat de artikelen bij ons retour zijn verwerkt of er nog een korting verrekend wordt, geven wij dit door aan Afterpay.
Wij betreuren dat het vertrouwen in ons is geschaad door de samenwerking met deze (externe) organisatie die je deze betalingsmogelijkheid biedt. Wij versturen deze betaalverzoeken niet. Heb je al contact gehad met Afterpay betreffende de administratiekosten en je situatie uitgelegd
Als je voor de betaalwijze Afterpay kiest is het jouw eigen verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat de factuur tijdig (en volledig) betaald wordt.
Helaas kunnen wij niets anders meedelen dan dat als een klant kiest voor de betaalwijze Afterpay je daarmee een verplichting aangaat. WE biedt deze betaaloptie, maar verder gaat de klant een verplichting aan onder de voorwaarden van Afterpay. Wij betreuren dat het in jouw geval zo gelopen is, maar kunnen hier niets aan veranderen. WE biedt nog meer betaalopties en we kunnen je voor nu alleen adviseren een eventuele volgende keer dan gebruik te maken van een van deze andere opties.
We houden je op de hoogte betreft het contact dat wij gaan opnemen met Afterpay zoals zojuist telefonisch besproken.

Gewenste Oplossing:

Die 11 euro kwijt schelden uiteraard!

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een email gestuurd naar Riverty over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door Riverty in behandeling genomen

Alle klachten die gemeld zijn door Rob