Klacht: Niet tevreden met product

op 11 augustus 2019 over Samsung in de categorie Electronica Merken

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Wij hebben jaren producten van Samsung en ben er best wel tevreden mee alleen onze brandende vraag is onlangs een Family Hub koelkast RS68N8941SL aangekocht waar ieder half jaar het waterfilter vervangen dient te worden en onze voorgaande Samsung Amerikaanse koelkast had dit ook. Terwijl wij in Rotterdam wonen is het water hier best wel goed gezuiverd dus de vraag is dan ook waarom meld de koelkast zich als het vervangen dient te worden programmering in het Software van Samsung??

Ook het volgende product onlangs aangekocht met een pre-order de Samsung S10 plus hier zou je gratis de Bluetooth Earbuds bij krijgen maar omdat de leverancier de factuur 1 dag later aan mij had verstuurd viel ik gewoon naast de boot bij Samsung omdat de factuur bij Samsung bepalend schijn te zijn…..

Gewenste Oplossing:

Dat wanneer Samsung mij een oplossing kan bieden wat betreft de waterfilters van de koelkast kan dit misschien omgeprogrammeerd kunnen worden of iets of een andere oplossing zodat het ons minder kost??

En wat betreft de Mobiele Telefoon Samsung S10 plus nog eens zou bekijken en alsnog met een coulance zou komen of alsnog mij de Bluetooth Earbuds kan leveren.....

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Samsung

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Samsung nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Chris van Heusden