Klacht: Afspraak maar winkel gesloten

Nick op 07 juni 2023 over Pearle in de categorie Opticïens en brillen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Afspraak gemaakt voor contactlens controle en oogmeting. Via mail en sms 3x bevestiging/ herrinnering gehad.
Op de dag van de afspraak netjes om 9.55 bij de winkel (afspraak om 10.00). Blijkt de winkel gesloten. Nog even rongelopen maar 10.05 nog steeds dicht. Op het raam hing een briefje dat de winkel tijdelijk gesloten is.
Navraag bij Pearle Studio in hetzelfde winkelcentrum leerde dat de winkel al geruime tijd dicht is een er regelmatig boze klanten bij hun voor de deur staan.

Klacht ingediend en werd teruggebeld dat de winkel volgens de website gesloten is en werd verwezen naar een andere vestiging. Blijkt volgens de website nu inderdaad gesloten te zijn maar toen ik de afspraak maakte was dat absoluut niet het geval. Zelfs 3x herinnering gehad aan de afspraak…

Gewenste Oplossing:

Compensatie voor mijn verspilde tijd in de vorm van een maand gratis lenzen

Reactie van de melder van de klacht Nick

9 maanden geleden - Na 10 dagen gewacht te hebben geen enkele reactie meer gehad. Afschrijving inmiddels laten terugboeken. Wellicht komt er dan een reactie en anders stop ik het lenzen abonnement

Reactie van de melder van de klacht Nick

7 maanden geleden - Na het terugboeken heb ik nooit meer iets gehoord en leek mijn abonnement stopgezet. Uiteindelijk contact opgenomen met de klantenservice van Pearle POST. Deze hebben het werkelijk perfect opgelost. Abonnement overgezet naar een andere winkel, extra setje lenzen opgestuurd en de incasso weer geactiveerd. Jammer dat de klantenservice van Pearle zelf dit nooit heeft opgepakt maar echt een compliment voor de klantenservice van Pearle POST, in het bijzonder Linde!

Alle klachten die gemeld zijn door Nick