Klacht: Studenten ov-chipkaart kapot zonder zichtbare schade, onvoldoende geïnformeerd en niet te financieren.

DaStefann op 09 maart 2013 over Ov chipkaart in de categorie Openbaar Vervoer

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Toen ik zondag, 17-02-13, terug kwam van wintersport en met de trein onderweg naar huis was gaf de conducteur aan dat hij de Ov-chipkaart niet kon registreren op zijn apparaat, hoewel ik wel had ingecheckt, en hij had gezegd dat hij mogelijk kapot was.
2 dagen erna toen ik weer naar school moest ben ik ermee naar het NS loket op het station in Zwolle gegaan en heb ze daar verteld over het probleem dat ik met de kaart had.

De man die mij hielp gaf mij een brief mee die ik moest opsturen onder de vermelding dat de kaart kapot was.

Ik had er alleen niet bij stil gestaan dat ik, als het daadwerkelijk 3 weken zou duren voordat ik een nieuwe kaart zou krijgen, het nooit zou kunnen financieren als student zijnde.
ook heb ik even rond gekeken op internet en daar stond dat je een tijdelijke nood ov-kaart zou kunnen aanvragen maar daar heeft de persoon bij het loket in Zwolle nooit iets over gezegd wat hij wel had moeten aangeven.

Nu kreeg ik te horen dat als je je kaart voor gestolen Opgeeft je maar maximaal 1 week hoeft te wachten maar dat je dan niet het geld dat je voor het reizen hebt hebt uitgegeven terug krijgt. maar nu hoorde ik dat de kans dat je het in het geval van een kapotte kaart je geld terug krijgt ook zeer klein is!

Hierdoor ben ik erg geschokt en vraag ik me af hoe dit verder moet.
doordat ik geen tijdelijke ov heb kan ik nu niet meer naar school reizen en ik heb ook geen idee of mijn ov-kaart überhaupt wel bij hun is aangekomen.

Ik vind dat ik onvoldoende ben geholpen en ben geïnformeerd. Hoewel dit ook aan mij zelf is te verwijten ben ik er toch van overtuigd dat de werknemers bij het loket verplicht waren mij hier over te informeren.

Als ik had opgegeven dat mijn kaart was gestolen had ik al een week lang een nieuwe kaart dus het zou belachelijk zijn dat als ik hem nu in mijn geval pas twee weken later zou ontvangen zonder ook maar een cent terug te krijgen.

Gewenste Oplossing:

Alsnog een tijdelijke ov-chipkaart tot ik mijn eigen kaart weer krijg een vergoeding van het aan reizen uitgegeven geld van de afgelopen 2 weken.

Of, als een tijdelijk ov niet realiseerbaar is binnen een paar dagen, bij het ontvangen van mijn eigen nieuwe kaart een vergoeding van het reis geld van de voorgaande weken.

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Ov chipkaart

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Ov chipkaart nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door