Klacht: Chaotische dienstverlening en onvoldoende maatwerk

NCONIET op 20 september 2017 over NCOI in de categorie Opleidingen en cursussen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Na 5 jaar ben ik klaar en sta ik op het punt mijn scriptie en studie af te ronden. De NCOI heeft zich de afgelopen 5 jaar als een geldwolf gepresenteerd terwijl de dienstverlening zwaar te wensen over liet en laat.

Nu ik klaar ben om de scriptie af te ronden dien ik een aanvraag hertentamen in te dienen. Dit is op zich al vreemd aangezien ik uiterlijk tot medio 2018 de tijd heb om af te studeren. Vanaf vorig jaar september heb ik meer dan 5 uur extra scriptiebegeleiding ingekocht (150 euro per uur). Nu ik de scriptie afgerond heb en in wil leveren dien ik wederom even 600 euro over te maken, moet namelijk wel 4 uur scriptiebegeleiding worden betaald terwijl ik hier helemaal geen gebruik van ga maken.

Daarnaast dien ik een eindopdracht van het tweede jaar nogmaals te volgen, ik heb dit ivm ziekte en privéomstandigheden destijds niet in kunnen leveren. Ook hier is een bepaald termijn verstreken en dien ik de herhalingstraining te volgen, wel even 300 euro overmaken natuurlijk. Nu heb ik deze bijeenkomst in het tweede jaar wel gevolgd maar enkel de opdracht niet ingeleverd. Het betreft hier geen module maar enkel een uitleg over de eindopdracht, deze info heb ik al dus vanuit eerdere bijeenkomst gekregen. Deze opdracht heb ik eveneens af en zou ik per direct in kunnen leveren.

Daarbij heb ik aangegeven dat het zsm inleveren van de scriptie nogal belangrijk is, geen diploma voor bepaalde datum is einde arbeidsovereenkomst. De NCOI is van mening dat ze door technische redenen niet aan mijn verzoek konden voldoen. Ik dien de bijeenkomst nogmaals te volgen, te betalen en na de tweede bijeenkomst in te leveren, dit is na de datum dat ik mijn baan verlies. Na het inleveren van de aanvragen kreeg ik natuurlijk per direct de factuur maar verder was er geen enkele mogelijkheid om de opdracht wat eerder in te dienen.

Deze starre en zeer klantonvriendelijke houding maakt dat de slogan van “de opleider van werkend Nederland“ eigenhandig door de NCOI niet meer van kracht is omdat ze belemmerd zijn door zogenaamde procedures en technische aspecten.

NCOI schande voor de dienstverlening en klantvriendelijkheid.Na 5 jaar studeren was een wat oplossingsgerichtte houding toch wel wat professioneler geweest.

Gewenste Oplossing:

Volgens mij heb ik redelijke vragen gesteld en uitgelegd wat de persoonlijke situatie is, de NCOI verwijst naar de algemene regels. Ik was bereidt om kosten die staan voor hertentamens te voldoen maar ook hier was geen ruimte voor.

Bericht van Robin van Klacht.nl

5 jaren geleden - Ik heb een email gestuurd naar NCOI over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

5 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door NCOI in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

5 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat NCOI een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

NCOI

Heeft op 16 oktober 2017 om 13:21 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste student, NCOINIET

We vinden het jammer om te vernemen dat u niet tevreden bent over de dienstverlening van onze organisatie. Er heeft de laatste periode meermaals contact plaatsgevonden over de nog af te ronden onderdelen binnen uw opleiding.

Voor alle modules geldt dat deze binnen een termijn van 1 (één) jaar met een voldoende dient te worden afgerond in maximaal drie examenpogingen.Indien u er onverhoopt niet in slaagt onderdelen binnen deze termijnen af te ronden dient u een herhalingstraining te volgen. Hierbij doorloopt u opnieuw de module en heeft u wederom drie opeenvolgende mogelijkheden om examen te doen op basis van de leerstof van de opnieuw te volgen module. U bent hierover geïnformeerd door uw studiebegeleiding en deze informatie staat tevens beschreven in het Onderwijs-en examenreglement waar u als student kennis van dient te nemen.

Rekening houdend met uw persoonlijke situatie, menen wij op diverse vlakken oplossingsgericht met u te hebben meegedacht binnen de mogelijke en gestelde kaders. Uitgestelde inleverdata zijn helaas opnieuw overschreden waardoor u te maken krijgt met nieuwe inleverdata, beoordelingstermijnen en/of een herhalingstraining.

We vinden het vervelend dat persoonlijke- en contractuele afspraken met uw werkgever in het geding komen, in dit stadium hebben wij hier echter geen invloed op.

De inlevermogelijkheid voor de nog af te ronden eindopdrachten fase 1 en 2 en uw eindscriptie zijn opnieuw en vervroegd voor u opengezet. U kunt uw opdrachten indienen ter beoordeling. Wanneer alle onderdelen binnen uw opleiding zijn afgerond wordt u uitgenodigd voor de verdediging van uw Eindscriptie.

Heeft u nog vragen of opmerkingen met betrekking tot uw klacht of planning van uw opleiding, dan helpen wij u graag telefonisch of per e-mail verder.

Met vriendelijke groet,
NCOI Opleidingen

Alle klachten die gemeld zijn door