Klacht: Hollands en xpress

op 27 mei 2021 over Xpress in de categorie Internetshops - Huishoudelijke artikelen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Heb 24 april kaasplankjes besteld en betaald meteen volgende dag was verzonden al paar keer mails gedaan antwoord op gekregen komt eraan en moet track trace code invul die hb ik. Niet gehad wel bestelling nr 4468 bevestigd want hun hebben geen invloed op verzendproces maar wkrijg wel netjes ieder keer bericht als ik mail maar daar heb ik mijn.bestelling niet mee mail moet naar [email protected] krijg ik steeds onderweg. Duurt al meer dan 5 weken

Gewenste Oplossing:

Als ik mijn bestelling zsm krijg

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Xpress nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Wat m