Klacht: ik heb een abonnement voor een jaar maar heb e daar nooit voor aangemeld

Rita van der Pol op 28 november 2020 over De Stentor in de categorie Kranten - Regionaal

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Voor de zoveelste keer en na het zoveelste telefoontje wil ik per direct de Stentor stoppen. Ik krijg blijkbaar een mail dat ik een abonnement zou hebben en heb daar nooit op gereageerd omdat ik heel duidelijk aan heb gegeven akkoord te gaan met de actie van 4 weken maar ongevraagd blijkbaar toch vast zit aan een abonnement. Ik heb niet op die mail gereageerd (omdat ik niets had met die mail en er zeker niet omgevraagd had dus als spam weg gegooid) dus zat ik er volgens een receptioniste aan vast

Daarom gooi ik telkens zodra ik het woord Stentor hoor de Hoorn erop. Ik heb al zo vaak aangegeven GEEN abonnement te willen. Nee werd me verzekerd en voila ik zit aan een jaar abonnement vast.

Ik ben ondertussen juridische stappen aan het ondernemen, wat jullie doen is mensen net zolang lastig vallen totdat ze ergens een fout hokje aanvinken. Ik ben nagenoeg gestalkt door de Stentor.

Bij deze dus een laatste verzoek per mail dit abonnement per DIRECT te beëindigen

Gewenste Oplossing:

Als ik mijn geld terug krijg en de krant per direct stopt.

Ik ga ook nooit weer in zee met zo'n actie want blijkbaar als je (ik vermoed per ongeluk) op een verkeerd vakje drukt, ook al had ik na al de telefoontjes (ik werd gewoon heel vaak gebeld) zo vaak aangegeven dat ik echt geen abonnement wou. Het werd me verzekerd dat dat niet het geval was.

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over De Stentor

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over De Stentor nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Rita van der Pol