Klacht: Minderjarig meisje met puppyhond uit de bus gezet

Gwen2193 op 22 maart 2018 over Arriva in de categorie Openbaar Vervoer

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Mijn dochter van 15 jaar oud is met haar puppyhond uit de bus gezet. Omdat de hond zou grommen. De puppy moet sws alles nog leren en is wat bang aangelegd. Mijn dochter wilde van het Centraal Station naar de Reeshof reizen en gelijk de puppy laten wennen aan het reizen met de bus. Veel mensen komen op de puppy af, terwijl de puppy het al eng genoeg vindt. Mijn dochter heeft geprobeerd de puppy stil te laten zijn, maar dat lukte niet. Het beestje piepte wat en gromde soms. Hierdoor werd zij uit de bus gezet!!!!
In godsnaam hoe kan een puppy het dan ooit leren wel rustig te zijn in een bus. En sinds wanneer wordt er een minderjarige zo maar uit de bus gezet!!!!!
Ik vind dit niet kunnen. Echt onvoorstelbaar dit. Ik vind het zelfs onverantwoord en enorm asociaal.

Gewenste Oplossing:

Ik wil dat desbetreffende chauffeur zijn excuses aanbiedt aan mijn dochter, die geheel overstuur achter is gelaten. Ze is serieus bezig met het opvoeden van haar hondje (een klein model hondje , ras Pomsky) en wordt door een volwassene op deze manier behandeld!!!
Excuses zijn het minimale wat men kan doen in dit geval.

Bericht van Robin van Klacht.nl

5 jaren geleden - Ik heb een email gestuurd naar Arriva over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

5 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door Arriva in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

5 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat Arriva een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Bericht van

5 jaren geleden - Beste Gwen2193, Erg jammer om te lezen dat je dochter met haar hondje uit de bus is gezet. Ik kan me voorstellen dat je hiervan baalt. Zou je nog aan kunnen geven hoe laat ze op het station is ingestapt Dan kan ik je klacht doorgeven in de regio. Met vriendelijke groet, Lina

Reactie van de melder van de klacht

5 jaren geleden - Dit was omstreeks 15.54 tot 16.11 uur. Lijn 4 in Tilburg.

Arriva

Heeft op 22 maart 2018 om 18:05 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste Gwen2193,

Bedankt voor je snelle reactie.

Ik zal je klacht intern doorgeven aan de desbetreffende vestiging in de regio. Daar zal je klacht verder opgepakt en uitgezocht worden. Wij passen altijd hoor en wederhoor toe met onze chauffeurs.

Wel wil ik je onderstaande ter informatie nog meegeven.
Honden mogen onder de volgende voorwaarden mee in de bus:
- kort aangelijnd
- niet op de bank zitten
- geen overlast veroorzaken.

Op het moment dat een chauffeur het idee heeft dat een hond overlast veroorzaakt door bijvoorbeeld te grommen of te blaffen kan hij ervoor kiezen om de hond en zijn baas uit de bus te zetten. De reisregels geven aan dat een hond gratis mee mag reizen zonder dat deze overlast veroorzaakt. De chauffeur beslist op dat moment. Omdat je dochter minderjarig is en de hond nog een puppy heb ik je klacht doorgegeven zodat het besproken kan worden.

Een persoonlijk excuus van de chauffeur kan ik helaas niet voor je regelen. Onze chauffeurs behandelen geen klachten via Klacht.nl of social media. Vandaar dat ik langs deze weg excuses aanbiedt voor het ongemak die je dochter met haar hondje heeft ervaren. Hopelijk is zij en de hond inmiddels van de schrik bekomen.

Met vriendelijke groet,
Lina
Medewerker Klantenservice

Bericht van

4 jaren geleden - Beste Gwen2193, We hebben de systemen nagekeken en komen niet bij een chauffeur uit die een hond in de bus heeft gehad. We komen zelfs uit bij een chauffeuse. Uit je bericht begrijp ik dat je dochter ingestapt is op Tilburg Station in lijn 4 richting Reeshof, rond 16.05 uur. Klopt deze informatie of was het toch een andere tijd Mocht je het niet meer weten, dan kun je dit eventueel in de reishistorie van je dochter op www.ov-chipkaart.nl nakijken. Met vriendelijke groet, ^Wouter Medewerker Klantenservice Arriva

Gwen2193

Heeft op 29 maart 2018 om 16:47 geantwoord

Het is nog niet opgelost! Ik heb alleen een antwoord met een vraag gekregen. Instaptijd volgens de ov-chip is 15.54 Centraal Station. Lijn 4 ri Reeshof. Eruit gezet om 16.11 Conservatoriumlaan.

Bericht van

4 jaren geleden - Beste Gwen2193, Bedankt voor de toelichting. Je klacht is naar de regio verstuurd zodat deze situatie op basis van hoor en wederhoor besproken kan worden. Mochten wij een terugkoppeling ontvangen dan hoor je dat van ons. Wij kunnen echter niets beloven. Met vriendelijke groet, ^Manon Medewerker Klantenservice

Alle klachten die gemeld zijn door