Klacht: Geïntimideerd door NS machinist

Maryannnx op 19 november 2021 over Arriva in de categorie Openbaar Vervoer

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

In de trein van Groningen Noord 19:22 uur naar Delfzijl 20.00 uur ben ik geïntimideerd door de machinist. Wegens haast direct gaan zitten in de trein. Tijdens het rijden deed de machinist heel agressief de deur op en riep die naar mij dat ik mijn mondkapje op moest doen. Dit heb ik direct gedaan en mijn excuses ervoor aangeboden. Ik schrok hier enorm van en was bang geworden. Ik was al misselijk en duizelig door verkeerd eten en stres. Toen ben ik wat suiker gaan nemen. Dit zag de machinist weer tijdens het rijden en smeet de deur open en gaf aan dat ik er bij de eerste volgende halte eruit moest. Ik gaf aan dat ik iets moest nemen tegen misselijkheid. Hij gaf aan dat dat niet mocht. Wederom reed de trein hier alsnog hard. Hierin bracht hij mij en de medepassagiers in gevaar. Aangekomen in Delfzijl smeet hij de deur open toen ik net uit wou stappen. Ik gaf aan dat dat niet netjes was. Hij zei staat duidelijk dat je daar niet stil mag staan. Maar dat deed ik niet, want ik moest er langs lopen. Hierin toonde hij heel agressief gedrag. Waardoor ik bang was geworden en uiteindelijk aangaf dat dit respectloos was. Ik wil graag de gegevens en een klacht van deze machinist indienen en er een zaak van maken. Ik voelde me heel geïntimideerd door deze machinist, omdat ik als dame die later alleen in de trein zat.

Gewenste Oplossing:

Ik wil een klacht indienen voor deze man en ik wil persoonlijk en fysiek excuses krijgen. Zo niet dan ga ik naar de politie.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar Arriva over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door Arriva in behandeling genomen

Bericht van Arriva

1 jaar geleden - Beste Maryannnx, Ai, niet leuk om te lezen dat dit je ervaring is geweest in de trein naar Delfzijl om 19.22 uur vanaf Groningen Noord. Begrijpelijk dat je bent geschrokken. Het dragen van een mondkapje in het OV is inderdaad verplicht en eten en drinken (behalve water) is ook niet toegestaan. Uiteraard had dit anders gecommuniceerd kunnen worden. Logisch dat je schrikt van zo'n reactie zoals je dit omschrijft. Om je klacht door te kunnen geven in de regio zou ik graag van je willen weten of ik daarvoor jou persoonlijke gegevens mag gebruiken die je hier op Klacht.nl hebt ingevuld? Met vriendelijke groet, Lina Arriva Klantenservice Medewerker

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat Arriva een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Arriva

Heeft op 17 januari 2022 om 12:26 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste Maryannnx,

Helaas hoorden we niets meer van je.
Daarom sluiten we deze melding af.

Excuses voor het ervaren ongemak. Heb je nu of in de toekomst nog vragen over deze melding of een ander voorval, dan kun je contact met ons opnemen via onze Twitter-pagina onder @Arriva_NL, Facebook-account Arriva Nederland of ons online contactformulier op Arriva.nl.

Met vriendelijke groet,
^Wouter
Medewerker Klantenservice Arriva

Alle klachten die gemeld zijn door Maryannnx