Klacht: Grievend contact- en gebiedsverbod tegen een onschuldige klant van Albert Heijn, door Albert Heijn zelf, gesteund door twee opgetrommelde politieagenten.

Jan van Hoek op 03 juni 2024 over Albert Heijn in de categorie Supermarkten

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Lectori salus,

Vandaag, 3 juni 2014, ben ik als een paria behandeld door een manager (filiaalhouder?) van Albert Heijn cum suis, die van mening bleken mij te zijn dat ze mij hebben betrapt op het maken van stennis met een jonge dame(?) achter de kassa. Ik werd daarvan in het openbaar beticht, waarbij heel wat mensen mij verbaasd aankeken. Nadat ik met mijn boodschapjes thuis was gekomen won mijn nieuwsgierigheid het van mijn neiging om het gedoe te laten voor wat het was. Ik ging terug om tekst en uitleg te vragen.
Het bleek dat afgelopen vrijdag rond kwart over vijf camerabeelden van mij gemaakt zijn waarop te zien is dat ik mijn rechterhand voor mijn keel langs beweeg. De jonge dame achter de kassa voelde zich daardoor bedreigd en vroeg na dat ik weg gebeend was hulp bij het management.
Ineens drong tot mij door dat ik inderdaad dat gebaar gemaakt zou kunnen hebben om aan te geven wat Netanyahu aan het doen is met de bevolking van Gaza, onder het motto van tienduizend ogen voor één oog in plaats van één oog om één oog, één tand om één tand. Ik kwam net van Utrecht waar de ingang van de UB Binnenstad werd afgesloten door een sit-down-demonstratie van studenten tegen de genocide in Gaza. Had de juffrouw achter de kassa misschien een hoofddoek op? Dan lokte dat bij mij misschien de verzuchting uit dat de monsterlijkheid van het optreden van Hamas in de Gazastrook inmiddels ruimschoots overtroffen wordt door de hellemonsterlijke overreactie van Netanyanhu en het door hem gedigireerde Israëlische leger. Ik had mijn beide hoorapparaten niet in, en moet wel hard gesproken hebben, waardoor mijn enthousiasme over het protest van de studenten in Utrecht schijnbaar als agressief ervaren is, door een jongedame die naar alle waarschijnlijkheid van toeten nog blazen wist. Zo is het gekomen dat ik verdacht werd van wangedrag dat ik in geen eeuwigheid bedoeld kan hebben. Albert Heijn matigde zich het recht aan om censuur uit te oefenen, ook al ging het om het uiten van protest tegen het absolute dieptepunt in de menselijke geschiedenis waarmee de smeerlapperij van heer Poetin nog gemakkelijk overtroffen wordt.
Ik heb nu ervaren hoe het is als je verdacht wordt van iets wat je absoluut niet op je geweten kunt hebben, maar domweg als schuldige behandeld wordt door bewijs met behulp van camerabeelden, waarbij Albert Hein een gebiedsverbod denkt te mogen afdwingen door de politie er bij te halen en een zogenaamd contract met mij af te sluiten om een jaar lang weg blijven uit de Albert Heijn, wat ik, diep beledigd, weigerde van mijn handtekening te voorzien.
Dat ik deze gekkigheden moet meemaken drie dagen voordat ik twee en tachtig jaren word, met een verleden als gepromoveerd jurist (rechtshistoricus) die perfect wist uit te leggen hoe de waanzin van het bewijs met de pijnbank in de vroegmoderne tijd de kop op kon steken als staaltje van receptie van Romeins Recht (waarin ik serieus gespecialiseerd was).
Het is dat ik een lekker bekertje koffie aangeboden kreeg door de AH-man die dacht niet te moeten luisteren naar, en nadenken over, mijn uitleg van wat het dwaze misverstand uitgelokt moet hebben. Hij deed net alsof hij mij echt mocht berechten en op mocht zadelen met een maatregel die neerkomt op een contactverbod annex gebiedsverbod op grond van dwaas bewijs met camerabeelden alsof die slechts vatbaar zijn voor zijn uitleg.

Ik hoop nu op een excuus namens Albert Heijn en intrekking van de dreiging om de politie er weer bij te halen als ik de Albert Heijn aan het Basiliek-pad in IJsselstein betreed.

Met vriendelijke groet,

Mr. dr. J.B.M. van Hoek
Edelstenenbaan 117
3402 XC IJsselstein

Telefoon: 0306885108

Gewenste Oplossing:

Excuses voor overijverig optreden door AH-personeel, nota bene alsof er geen vrijheid van meningsuiting bestaat, en opheffing van de dreiging die mij boven het hoofd hangt als ik de Albert Heijnwinkel weer wil betreden.

Beoordeling 1/10 star-1 (10)

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 week geleden - Er is een nieuwe brief gegenereerd voor de klacht over Albert Heijn
Download hier uw brief

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 week geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Albert Heijn

Reactie van de melder van de klacht Jan van Hoek

1 week geleden - Welke klachtafhandeling ?????????????

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 week geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Albert Heijn nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Jan van Hoek