Klacht: Slechte internet verbinding.

Maris@ op 17 oktober 2023 over XS4all in de categorie Alles-in-1

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Na meer dan 20 jaar klant te zijn bij XS4all (voorheen ooit Planet) heb ik op de plek waar ik nu woon een slechte internetverbinding. Netwerk valt uit na 6 meter afstand van de fritzbox en gaat over op een repeater ooit (gratis) geleverd door xs4all. Nu adviseert de zoveelste monteur een repeater aan de andere kant van de tuin te zetten. Kosten 79 euro maar KPN of xs4all (het zou niets uit moeten maken) bied me aan als ik voor 2 jaar een vast contact neem ik 10 euro korting te krijgen voor 6 maanden. Ik ben van mening dat KPN/XS4all een repeater zou kunnen verstreken zodat ik behoorlijk internet heb. Als ik op mijn tablet tv kijk, blijft deze geregeld het wieltje in het midden te laten zien omdat er geen verbinding is. De service is echt wel anders geweest bij XS4all. Wat is er misgegaan? Ik ben genoeg voor een maandelijks abonnement en mag dan ook verwachten dat ik 6 meter vanuit. de fritzbox verbinding blijf houden met mijn netwerk zonder dat deze op 4G gaat. Ik zie maar liefst 6 ziggo netwerken in de omgeving en ik woon zeer landelijk.

Gewenste Oplossing:

Een repeater leveren zonder extra kosten of koppelverkoop van een jarenlang contract, in de hoop dat er een normale verbinding tot stand komt via mijn netwerk op de Fritzbox. Waar ik elke maand voor betaal.

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over XS4all

Bericht van Robin van Klacht.nl

5 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over XS4all nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Maris@