Klacht: ver in gelicht dus bedrogen

op 06 mei 2014 over Ziggo in de categorie Alles-in-1

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Klacht

Geachte heer/mevrouw,

Op 16 januari jl. heb ik een tv/internetabonnement afgesloten via een verkoper die bij mij thuis kwam. Hij beloofde mij dat ik een totale korting van 180,- zou krijgen, maar dat is niet het geval. Hij zei dat ik 30,- per maand zou besparen, maar dit bleek te gaan om het abonnementsbedrag per maand. Als ik dit had geweten dan had ik net zo goed voor de Tablet of een digitale recorder kunnen kiezen als cadeau. Ik voel me bedonderd.
Ik zou het liefste willen dat ik alsnog de beloofde korting krijg van 30,- per maand/ 180, – totaal. In ieder geval vertrouw ik op een nette afhandeling van jullie kant.

Met vriendelijke groet

Gewenste Oplossing:

nu niet tevreden

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Ziggo

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Ziggo nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door JAN G