Klacht: te hoog stroom en gas verbruik

Gerard H.M. Manders op 12 oktober 2020 over Essent in de categorie Energieleveranciers

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Het historisch verbruik zoals ik dat elke maand krijg klopt van geen kanten.
De waarden zijn elke maand te hoog.

Een verbruik van een willekeurige maand (in dit geval Augustus 2020) laat zie:
370 kWh stroom
33 m³ gas.

Ik houd de meterstanden elke week bij en ik kom aan heel andere waarden.

Stroom Hoog
01 aug begin 2368
31 aug einde 2519
verbruik 151 kWh

Stoorm Laag
01 aug begin 3131
31aug einde 3334
verbruik 203 kWh

Stroom verbruik totaal 151 203 354 kWh
Op op historisch verbruik lees ik:Augustus 370 kWh
Verschil: 370 – 354 16 kWh in mijn nadeel

Voor gas het zelfde.
01 aug begin 1376
31 aug einde 1406
Verschil: 30m³
Op op historisch verbruik lees ik:Augustus 33m³
Verschil 33 – 30 3 m³

WAAR GAAT HET BIJ ESSENT FOUT?????
Meter misschien opnieuw kalibreren?

Gewenste Oplossing:

Ik ben pas tevreden als ik minder betaal dan de €197.oo nu.

Ik heb al eens eerder hierover geklaagd maar men doet er niets aan.

Eind van het jaar maar overstappen dan?

Dus it's up to you om dat te onderzoeken.

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een email gestuurd naar Essent over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door Essent in behandeling genomen

Bericht van Essent

2 jaren geleden - Hi Gerard, Wat goed dat je zo bewust bezig bent met je verbruik en de meterstanden in de gaten houdt! Ik kan me goed voorstellen dat je graag wilt weten waar dit verschil vandaan komt. Ik leg het je graag uit! Op elke eerste van de maand worden de meterstanden uitgelezen. Op basis van deze meterstanden maken wij dan een energierapport op. Het verschil zoals je die nu ziet, kan liggen aan de tijdstip waarop wij de meterstanden uitlezen. Het is voorbij niet bekend wanneer de meterstanden exact uitgelezen worden. Maar stel jij neemt de meterstanden in de ochtend op, en wij lezen ze in de avond pas uit, dan is er uiteraard een verschil omdat je gedurende die dag ook gebruik maakt van gas en stroom. Dit is dan ook een logische verklaring van het verschil in het verbruik zoals jij hem voor jezelf berekend. Is dat tot zo ver ook helemaal duidelijk voor je, of zijn er nog vragen? Groetjes Nathalie

Alle klachten die gemeld zijn door Gerard H.M. Manders