Klacht: Slecht bereikbaar

Kristinemarie op 20 februari 2021 over IKEA in de categorie Woonwarenhuizen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Mijn bestelling is geannuleerd door Ikea zonder te melden. Ik zit dus de hele dag te wachten voor niks thuis door hun aangegeven tijdstip. Ik heb meer aan de logistiek bedrijf dan ikea zelf. Ze zijn diegene die mij hebben geïnformeerd dat mijn bestelling dus vandaag niet komt. Van alles geprobeerd te bereikbaar en natuurlijk telefonisch zijn ze niet bereikbaar, ik krijgt die chatbot die ik eigenlijk niks aan heb en geen juist informatie verleend.

Gewenste Oplossing:

Beter bereikbaarheid

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over IKEA

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over IKEA nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Kristinemarie