Klacht: Zes uur onderweg van Antwerpen naar Amsterdam – en nog niet aangekomen

Moeder van Miri op 18 januari 2013 over NS in de categorie Openbaar Vervoer

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Dochter moest van Antwerpen naar Amsterdam met trein. Na veel proberen (Fyra rijdt niet, Boemeltrein via Nederlandse website niet beschikbaar, Belgische online kaartverkoop werkte niet) toch gelukt om een treinkaartje te kopen voor trein Antwerpen Centraal  Amsterdam. Eenmaal op Antwerpen Centraal bleek de trein eerst verlaat, vervolgens afgelast. Alle passagiers moesten naar Essen en van daar een trein naar Rozendaal

Eenmaal in Essen was de trein weer vertraagd. En nog eens vertraagd en nog eens vertraagd. De vertraging liep aldoor verder op. Essen is een klein station zonder accomodatie. Dochter en andere passagiers hebben anderhalf uur buiten in de sneeuw gestaan. Uiteindelijk: geen trein.

Een nabij wonende persoon heeft de verkleumde reizigers in haar huis opgevangen en thee gegeven, en uiteindelijk hebben dochter en vijf andere reizigers hun centjes bijeen gelegd om dan maar een taxi naar Rozendaal te nemen.

Vandaar met de trein verder. Weer geen treinen rechtstreeks naar Amsterdam. Alleen boemeltjes die half Nederland doorkruisten.

Het is nu zes uur. Dochter is nog altijd niet thuis in Amsterdam aangekomen. Ze is al zo’n zes uur onderweg en nog altijd op reis. Ze hoopt ergens deze avond in Amsterdam te geraken.

Gewenste Oplossing:

Welgemeende excuses maar bovenal: Belofte dat er treinen gaan rijden tussen Antwerpen en Amsterdam die 1) rijden 2) aankomen 3) in minder tijd dan het kost om maar Moskou te reizen 4) betaalbaar voor gewone mensen

5)Mensen (kinderen) niet uren lang in de sneeuw laten staan zonder informatie of alternatieven

Bericht van Robin van Klacht.nl

11 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door NS in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

11 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat NS een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Bericht van NS

11 jaren geleden - Klacht voor NS Hispeed www.nshispeed.nl

NS

Heeft op 21 januari 2013 om 14:53 geantwoord

Geboden Oplossing:

Klacht voor NS Hispeed www.nshispeed.nl

Alle klachten die gemeld zijn door