Klacht: uitval trein en missen aansluiting

Jacques M van Gaal op 10 augustus 2014 over NS in de categorie Openbaar Vervoer

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

De trein A’dam/Maastricht waarin we zitten van 10.37 op 10 /8 vertrekt niet vanwege een technische storing.
We vetrekken met volgende trein 11.07. Deze loopt een kleine vertraging op, we vragen de conducteur of de aansluiting in Eindhoven naar Venlo nog gaat lukken, hij geeft aan dat dit nog wordt omgeroepen
Dat gebeurt niet en aangekomen in Venlo om 10.33 (!!)vetrekt de aansluitende trein van 10.33 (!!) letterlijk voor onze neus!! Een uur vertraging!! Onbegrijpelijk dat de aansluitende trein niet een 0.5 min kan wachten op een veel voorkomende intercity lijn. Nader informatie van een NS medewerker, leert ons dat dit veroorzaakt wordt door angst bij de conducteurs om enig risico te nemen omdat het beleid van de NS is dat een te laat vertrek genoteerd wordt op naam van de conducteur. Graag willen wij een specifieke reactie op deze klacht en hoe u maatregelen neemt om dit in de toekomst te voorkomen. Als frequente treinreiziger overkomt ons dit vaker.

Gewenste Oplossing:

Communicatie tussen de conducteurs van de aansluitende treinen en informeer de reiziger in de trein of de aansluiting gaat lukken. Voorkom het risico vermijdend gedrag doorde conducteur meereen gevoel van veiligheid te bieden bij het nemen van risico's waarin niet de veiligheid van de reiziger in gevaar is.

Bericht van Robin van Klacht.nl

8 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door NS in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

8 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat NS een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

NS

Heeft op 14 augustus 2014 om 16:40 geantwoord

Geboden Oplossing:

afhandeldatum: 14.08.2014
kanaal: email
Wanneer een aansluitende trein wacht, zou dat prettig zijn voor de vertraagde reizigers. Voor de reizigers in de 'wachtende' trein betekent dit echter een vertraging, waardoor zij mogelijk een aansluiting missen. Om dit domino-effect te voorkomen hebben we deze keuze gemaakt.

Alle klachten die gemeld zijn door