Klacht: mijn teveel betaalde abbonementgeld nooit terug ontvangen nadat ik van provider was overgestapt

[email protected] op 25 februari 2021 over Ziggo in de categorie Alles-in-1

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

ik heb mijn teveel betaalde abbonementsgeld nooit terug ontvangen nadat ik had opgezegd ze hebben dit verrekend met de kosten van een monteur die ze ongevraagd hadden gestuurd omdat ze de storing niet via de telefoon konden oplossen ze hebben ook niet vermeld dat er kosten aan verbonden waren deze monteur heeft de storing maar deels opgelost maar de uiteindelijke storing bleef

Gewenste Oplossing:

ik ben niet tevreden want ik heb mijn geld niet terug ze bellen ook nooit terug al beloven ze dat wel te doen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Ziggo

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Ziggo nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door [email protected]