Klacht: Meter verplaatsen: 7 uur werk, kosten EUR 1.539,39

[email protected] op 31 maart 2018 over Liander in de categorie Energieleveranciers

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Onlangs hebben wij ons huis verbouwd, waardoor de gas- en elektrameters ook verplaatst moesten worden. Na aanvraag kregen wij hiervoor via de website van Liander een standaardofferte. Wij vonden de offerte nogal prijzig, maar gezien de monopoliepositie van Liander als netbeheerder hadden wij geen keuze. De werkzaamheden zijn inmiddels uitgevoerd. Twee werkmannen zijn elk 3,5 uur bezig geweest, veel minder dan Liander begroot had. Omdat door de verbouwing alles open lag was de klus snel geklaard. Wij kregen echter wel een factuur van EUR 1.539,39 gepresenteerd, ofwel een uurtarief van EUR 220,-!!!

Gewenste Oplossing:

Wij hebben onze klacht telefonisch aangegeven bij Liander en kregen vervolgens een aanmaning met EUR 200 boetekosten. Inmiddels hebben wij een email van Liander ontvangen waarin ze aangeven dat ze standaardprijzen hanteren en dat we gewoon moeten betalen. Bij Liander kun je nergens een klacht indienen: Er is geen email en zelfs geen adres op hun website te vinden waar je je klacht naartoe kunt sturen. Niet betalen heeft een groot risico met de aangegeven boetekosten. Wij voelen ons bekocht en kunnen nergens terecht. Wij willen graag ergens een klacht indienen en een factuur die is gebaseerd op 7 uur werk.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Liander

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door Liander in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat Liander een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Liander

Heeft op 01 april 2018 om 08:46 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste mevrouw Bartelds-van Rooij,

Bedankt voor uw bericht. Ik vind het jammer om te horen dat u zich niet gehoord voelt.

In onze gegevens zie ik dat uw klacht al eerder behandeld is. Hier is ook een reactie op gestuurd. Ik zal deze klacht nogmaals doorzetten. Zodra er informatie is ontvangt u een reactie.

Met vriendelijke groet,
Suzanne
Namens het Liander Webcareteam

Bericht van

4 jaren geleden - Beste mevrouw Bartelds-van Rooij, Op 1 april heb ik u aangegeven dat ik de klacht zou doorsturen. De klacht is nogmaals doorgenomen. De reactie hierop is echter dezelfde als dat u eerder per e-mail heeft ontvangen. Het factuurbedrag kan niet worden aangepast. Meer kunnen wij helaas niet voor u betekenen. Met vriendelijke groet, Suzanne Namens het Liander Webcareteam

Alle klachten die gemeld zijn door