Klacht: krijg geen reactie op mijn klacht

op 22 mei 2016 over Bol.com in de categorie Online Warenhuizen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

hallo,
ik heb vrijdag 23 maart een hoverbaord gekocht via bol.com.
hoverbaord zelf werkt prima maar de oplader ging al heel snel kapot.
ik heb meteen het bedrijf gemaild.zoals jullie aangaven.
ik heb het produkt dus nog geen maand in bezit ,heb ruim 300 euro betaald en hun antwoord was….40 euro incl.verzendkosten.
BELACHELIJK!!!.
mag er toch vanuit gaan dat een oplader langer dan een maand meegaat..
nar nog wat mailtje heen en weer…over wat er precies stuk is
krijg ik nu vanaf 2 mei totaal geen antwoord meer op mijn mailtjes.

dit is toch geen service????

Gewenste Oplossing:

als ik een nieuwe oplader ontvang...
want mijn dochter heeft wel een prima hoverbaord maar kan daat dus niets mee!!! :(

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar Bol.com over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door Bol.com in behandeling genomen

Bericht van Bol.com

1 jaar geleden - Beste Natascha, Dank je wel voor ons gesprek zojuist. Ik houd het in de gaten en dan spreken we elkaar woensdag weer. Groet, Jade van bol.com

Reactie van de melder van de klacht nataschapasman

1 jaar geleden - ze hebben me inmiddels gemaild. ze blijven erbij dat ik de oplader moet opsturen. met andere woorden er gaan zeker een paar weken overheen voordat ik dus een andere heb. heb ze ook gemaild dat ik de service echt beneden peil vind.. als antwoord kreeg ik het zelfde antwoord mailtje nog een keer toegestuurd. waardeloos dit.... als ik dat had geweten.... maar jouw telefoontje kon ik wel waarderen dus hoop dat jullie er met hun uitkomen en al gaat het om 40 euro....ik blijf nu op mijn strepen staan. groetjes natascha

Reactie van de melder van de klacht nataschapasman

1 jaar geleden - Jade ...help!!! de "nieuwe"oplader is binnen. een andere dan de vorige..geen probleem op zich natuurlijk. deze oplader doet het duidelijk niet.. 1 van de pinnetjes steekt een stuk uit en daardoor past ie niet in het hoverboard. aan deze oplader heb ik dus helemaal niks!!!!! ben nu echt ontzettend boos!!! en zwaar teleurgesteld. ben ook zeker niet van plan deze oplader weer terug te sturen en daardoor weer extra kosten te maken... kan iemand me helpen???

Alle klachten die gemeld zijn door nataschapasman