Klacht: Storing bij Klarna

jtwild op 17 januari 2022 over Klarna in de categorie Betalingsdiensten

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb geprobeerd om mijn factuur die open stond te betalen via aideal. Hier kwam echter een storing tijdens de betaling. Daardoor had Klarna kennelijk wel de melding gekregen dat het betaald was en kon ik het niet opnieuw betalen want de factuur was weg uit mijn Klarna account.
Toen ik thuis nog een brief kreeg dat ik moest betalen stond het bedrag nog steeds niet open in mijn account, waardoor ik nog steeds niet via aideal (mag dit woord niet zeggen dus ik omschrijf het anders) kon betalen. Heb het daarom toen overgemaakt naar het nummer van Klarna wat ik op mijn bankrekeningafschrift tegen kwam. Dat was echter een nummer van aideal en ik heb dus niet gezien dat dit teruggestort werd omdat het niet geplaatst kon worden. Ik was er dus echt van overtuigd dat ik betaald had en door Klarna werd de 6 Euro die open stond zonder pardon naar het incassobureau gestuurd, echt belachelijk.
Als ik Klarna benader zeggen ze doodleuk dat ze de vordering niet kunnen zien dus dat het niet hun probleem is. En als ik Alektum aangeef dat ik dit echt niet reeel vindt dan verwijzen ze me gewoon keihard terug naar Klarna (nadat ze reageren na 4 weken). Ik vind het echt een hele foute gang van zaken omdat Klarna zelf die zaak weer terug kan halen bij het incassobureau lijkt me, het kan toch niet zo zijn dat ze geen inzicht meer hebben? Maar goed ze verschuilen zich dus achter elkaar.
In eerste instantie had ik niet betaald omdat ik een bedrag terug moest krijgen van Wish, daar kwam ik ook al niet uit met de belabberde klantenservice van Klarna, maar uiteindelijk vond ik het bedrag dus ergens op een factuur en was het dus al mindering gebracht. Waarna ik dus wilde betalen wat dus niet lukte

Gewenste Oplossing:

Als die 40 Euro incassokosten van Alectum komt te vervallen. Ze kunnen gewoon zien dat ik alles op tijd betaal en dat ik contact gehad heb over een bedrag wat ik nog van Wish moest krijgen, maar wat niet terug te vinden was.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar Klarna over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door Klarna in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - We hebben bericht ontvangen dat Klarna een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Klarna

Heeft op 17 januari 2022 om 15:48 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste JT Wild,

Dank voor jouw geplaatste reactie.

Het genoemde onderwerp is inderdaad te betreuren het betreft hierbij inderdaad een ongelukkige samenloop van omstandigheden die hebben plaatsgevonden waardoor deze openstaande factuur is overgedragen aan Incasso.

De overgedragen factuur (en voorafgaande situatie) mag natuurlijk altijd bespreekbaar worden gemaakt met ons. Want voordat een openstaande factuur wordt overgedragen aan een extern incassobureau wordt er aan onze kant herinneringen uitgestuurd via e-mail en briefpost waarbij je op dat moment een controle kunt uitvoeren op je bankrekening of het verschuldigde bedrag daadwerkelijk is afgeboekt (of niet heeft plaatsgevonden).

Telefonisch is Klarna bereikbaar op: 020 808 2852 (lokaal tarief). Ons telefoonteam staat van maandag tot en met vrijdag ter beschikking van 9.00uur tot 18.00uur en op zaterdag van 09.00uur tot 13.00uur.

Via chatsupport (24uur iedere dag bereikbaar) of via de Klarna app via https://app.klarna.com/login.

Een fijne maandag toegewenst,

Met vriendelijke groeten,
Patrick.

Alle klachten die gemeld zijn door jtwild