Klacht: Kapotte bagage

op 08 maart 2020 over turkish airlines in de categorie Vliegmaatschappij

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Nadat ik aankwam en mijn bagage op had gehaald in Schiphol kwam ik erachter dat mijn backpack kapot was (buckle) vervolgens had ik gevraagd aan een medewerker waar ik dit kon melden en hij zei bij aankomsthal 3 (omdat de medewerkers van swissport net klaar waren met werken in mijn hal) vervolgens ben ik uit de aankomst hal gegaan omdat meneer daar naartoe wees, liep ik naar aankomst 3 waar mij verteld werd dat ik bij vertrek hal 3 moest zijn hier was echter niemand te vinden behalve de marechaussee die mij verteld dit online te regelen omdat dit veel sneller en makkelijker was

Gewenste Oplossing:

Vergoeding kapotte bagage

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over turkish airlines

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over turkish airlines nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door WhiteLotus