Klacht: Kan niet opzeggen

arnelandeweerd op 18 december 2021 over Ziggo in de categorie Alles-in-1

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik ben verhuist maar ziggo weigert mijn abonnement stop te zetten. Waar je bij elk normaal bedrijf online of telefonisch kan opzeggen moest het bij ziggo via een brief en post. Vervolgens moest ik huurcontracten sturen. Omdat de mail bij de spam kwam zag ik hem niet. Reageer ik er eindelijk op. Krijg je de melding u kunt niet meer reageren op deze email.
Ik betaal niks meer en zoek het uit. Ik zeg mijn abonnement is bij deze gestopt.

Gewenste Oplossing:

Mijn abonnement per 1 september stopzetten…

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Ziggo

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Ziggo nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door arnelandeweerd