Klacht: Is afgeleverd volgens track en trace maar ik heb niks ontvangen

Ebbie65 op 17 februari 2021 over Winkel in de categorie Internetshops - Huishoudelijke artikelen

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb een deegrollerset voor koekjes gekocht maar nooit ontvangen heb meerdere mails gestuurd in nederlands en engels maar geen reaktie.Het schijnt via Rozenburg afgeleverd te zijn.De naam is WINKEL en mail adres schijnt [email protected] te zijn maar reageren niet hierop

Gewenste Oplossing:

Het liefst mijn spullen krijgen en anders mijn geld terug

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Winkel nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Ebbie65