Klacht: irritatie door trage afhandeling en fout op fout op fout bij slechte netwerkdekking

op 29 augustus 2016 over Hollandsnieuwe in de categorie Mobiele Telefonie

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Verslechterende netwerkdekking in mijn werkgebied tot het totaal niet meer werkbaar was door onbereikbaar te zijn voor zowel bellen als data.

De gebruikelijke procedure uiteraard doorgelopen. Nieuwe sim kaart proberen, apparaat terug naar fabrieksinstellingen, kruistest, enz, enz. Hoewel op de openbare dekkingskaarten duidelijk te zien is dat in Ruinerwold/Ruinen de dekking ondermaats is en Hollands Nieuwe niet dat kan leveren wat zij beloofd te doen in het contract met de klant. Provider blijft betreft dekking ernstig in gebreke! Klant wordt geacht zich eenzijdig aan het contract te houden. Het blijkt werkelijk moeilijk Hollands Nieuwe aan het verstand te krijgen dat het gaat om dekking BUITENSHUIS IN HET WERKGEBIED VAN DE KLANT EN NIET BINNENSHUIS OP HET WOONADRES. Dit wordt herhaaldelijk fout opgepikt en genotuleerd, daarna verkeerd verwerkt waarbij telkens dagen en soms weken verloren gaan. Klant moet keer op keer opnieuw bellen, situatie uitleggen enz.
Ook is provider het verplicht melden van vermindering van netwerk niet nagekomen en ook op dit punt in gebreke gebleven. De verminderde netwerkdekking is aantoonbaar, niet alleen door de klant, ook door zijn collega\\\\\\\’s en huisgenoten.
Uiteindelijk een mondelinge toezegging van de klantenservice dat klant kosteloos weg mag met nummerbehoud. Dit zwart op wit per mail te krijgen blijkt opnieuw weken nodig te hebben plus dat dit nog een aantal telefoontjes van de gebruiker kost. Elk telefoontje kost klant al snel 10-20 minuten waarbij de ergernis groeit.

Werkend als dierverzorger voor drie opdrachtgevers doen zich intussen vervelende situaties voor. Een dier blijkt zich te hebben verwond en er is acuut een dierenarts nodig. Echter op de werklocatie is er geen enkel bereik.
Klant is voortdurend slecht bereikbaar waardoor hij zijn werk niet naar behoren kan doen. Collega\\\\\\\’s frustreren zich hierdoor en lopen bijkans afspraken mis.

Uiteindelijk komt er op 5 augustus een mail waarbij wordt gemeld dat klant per direct weg mag. Dit wordt dezelfde dag nog geregeld. Er blijkt nog 5 werkdagen overheen te gaan. De datum wordt 12 augustus. Nu wordt plotsklaps de aanvraag van Vodafone (nieuwe provider) om de klant weg te laten gaan bij Hollands Nieuwe afgewezen. Blijkbaar kan Hollands Nieuwe zich niet aan haar eigen afspraken houden die bovendien zwart op wit staan? Het blijkt nodig de aanvraag opnieuw in te dienen met opnieuw een wachttermijn van wederom een week! Dit kost de klant maar liefst 2 uur contact met Klantenservice Hollands Nieuwe en de nieuwe provider. Plus de extra kosten voor een netwerk wat niet voldoet. Na 4 maanden klungelige behandeling door Klantenservice begint dit de klant MATELOOS TE IRRITEREN!!!
Hollands Nieuwe doet nog voorkomen alsof het heel coulant is dat ze een klant kosteloos laten gaan! Dit is werkelijk de omgekeerde wereld! Dit terwijl Hollands Nieuwe ZELF maandenlang in gebreke is gebleven betreft de netwerk dekking zoals is vastgelegd in contract met de klant! En daarbij bovendien een zeer trage en incorrecte afhandeling biedt die keer op keer mis gaat! Wettelijk gezien is provider VERPLICHT klant kosteloos te laten gaan per direct. Degene die coulant is is meestal de klant die eindeloos geduld heeft met oppermachtige provider. Klant overweegt inmiddels door deze slepende zaak schadevergoeding aan te vragen middels een advocaat en/of de Consumentenbond in te schakelen.

Hopend dat via deze weg ZEER SNEL een oplossing geboden wordt.

Gewenste Oplossing:

Voor 19 augustus 2016 weg ben bij Hollands Nieuwe met terugstorten van openstaande tegoeden. Een excuus of schadevergoeding is wellicht een te grote kniebuiging voor Hollands Nieuwe.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar Hollandsnieuwe over deze klacht.

Alle klachten die gemeld zijn door Bospost