Klacht: Weggezet als risico factor qua betalingen.

FroukjeBee op 08 augustus 2023 over Greenchoice in de categorie Energieleveranciers

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Dat je als nieuwe klant wordt weg gezet als hoog risico vwb.betalingen omdat er een zg.creditcheck is gedaan door een ander bedrijf. Terwijl dit bedrijf een dochteronderneming is van Eneco mijn huidige leverancier! Hoe krom is dit,ik heb nooit problemen gehad met betalingen etc.en wordt dus nu zo aangeduid!
Voor een bedrijf is dit lucratief omdat zij een jaar lang geld beheren van klanten die hier in trappen en dat de rente in eigen zak gaat. Iedereen wil goedkopere energie maar om zo met toekomstige klanten om te gaan en ze even 200- 400 € laten betalen is erg asociaal!

Gewenste Oplossing:

Dat het bedrijf transparant werkt en openheid van regels geeft indien zij klanten via bv. Gaslicht.com binnen haalt of andere vergelijkbare sites.

Het is van de zotte dat je via mail te horen krijgt dat je hoog risico factor bent,terwijl dit item niet aan de orde is.
Dat het bedrijf ook direct in een bestand moet meegeven ( dus informatie) hoe zij tot dit besluit komen. Want de klant moet zelf er achter aan gaan en veel werk verrichten om er achter te komen. En indien de klant een borg wil betalen dat zij ook de rente over dat jaar ontvangen en niet het bedrijf!

Bericht van Robin van Klacht.nl

8 maanden geleden - Ik heb een email gestuurd naar Greenchoice over deze klacht.

Bericht van Greenchoice

8 maanden geleden - Beste mevrouw Boonstra Wij hebben uw klacht via klacht.nl op 8 augustus in goede orde ontvangen. In uw klacht geeft u aan oneens te zijn met creditcheck die bij u is uitgevoerd. Goed dat u hierover contact met ons opneemt. Graag help ik u verder. Allereerst goed om te horen dat u zich wilt aanmelden bij Greenchoice als nieuwe klant. Ik kan mij voorstellen dat u niet zit te wachten op een extra betaling van €400,00 in de vorm van een borg. Bij iedere klant die zich aanmeldt wordt een creditcheck uitgevoerd. Deze creditcheck wordt door een onafhankelijk bedrijf uitgevoerd. Greenchoice werkt hiervoor samen met Economic Data Recources B.V. (EDR). Bent u van mening dat de uitkomst van de creditcheck onjuist is? U kunt een verzoek tot inzage doen via https://www.edrgroup.nl/inzageverzoeken. Ik vertrouw erop u hierbij voldoende te hebben geïnformeerd. Indien een en ander nog niet helemaal duidelijk is kunnen we altijd een belafspraak plannen. Fijne dag toegewenst. Met vriendelijke groet, Michael Meijer Greenchoice Klachtenafhandeling

Reactie van de melder van de klacht FroukjeBee

8 maanden geleden - Hoi Michael, Dit is wat ik bedoel,jullie doen een check via dit bedrijf en ik ben op deze site geweest ik als klant moet erg veel moeite doen om het resultaat bovenwater te krijgen. Jullie als bedrijf gaan erg makkelijk om met dit en is erg klantonvriendelijk. Het is een kleine moeite om de uitkomst in een bestand bij de welkomstmail te doen met de bevindingen. Nee,ik vind dit geen juiste oplossing voor klanten. Vanuit de zakelijke kant is het begrijpelijk om alles uit handen te geven. Maar is erg vlak en onvriendelijk naar de klant toe. Met vriendelijke groet, Froukje

Bericht van Robin van Klacht.nl

8 maanden geleden - Deze klacht is zojuist door Greenchoice in behandeling genomen

Alle klachten die gemeld zijn door FroukjeBee