Klacht: Gesprek zonder melding afgebroken na niet accepteren van de deal

Helena vd Bovenkamp op 17 februari 2021 over Ziggo in de categorie Alles-in-1

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Call Partner gesprek, zou mij terugbellen na aanbieding. Niet bij vertelt dat het om een driejarig contract ging. Toen ik vertelde dat ik NIET op de aanbieding in zou gaan, vond de call-agent dat 3 jaar niet lang was. Toen ik hem verteld dat ik het NIET ging doen werd de verbinding verbroken. Typisch sales gedrag, geen deal wegwezen. Ik begrijp Ziggo niet dat een respecterend bedrijf met dit soort waardeloze bedrijven zaken doet. Voor mij in elk geval NOOIT meer Ziggo!

Gewenste Oplossing:

Opheffen samenwerken met deze dienst en mij niet langer lastigvallen. Als ik van provider wil veranderen regel ik dat zelf wel!

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Ziggo

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Ziggo nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Helena vd Bovenkamp