Klacht: Geen geld terug, wel toegezegd

op 13 mei 2020 over booking.com in de categorie Online Reisbureaus

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Door de corona crisis alle hotels moeten annuleren in Italië. Booking toegezegd geld terug te krijgen maar laten vervolgens niks van zich horen. Omdat booking geen reactie geeft zelf de hotels benaderd die geven een voucher maar met een geldigheidsduur waar we niks mee kunnen. Nu zegt booking pech, je krijgt je geld niet terug want je hebt de voucher geaccepteerd.

Gewenste Oplossing:

Als ik mijn geld terug krijg zoals is toegezegd.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over booking.com

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over booking.com nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Chanruud37