Klacht: Tariefwijziging

Angeloma op 17 oktober 2022 over Eneco in de categorie Energieleveranciers

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Geachte heer of mevrouw,
U geeft aan dat u mijn energietarief gaat wijzigen. Ik heb hier een klacht over.
Wat is het probleem?
Volgens de wet moet u tariefwijzigingen minimaal 30 dagen van tevoren aankondigen. In uw mail van 16 september 2022 geeft u aan dat het tarief wijzigt op 28 september 2022. Dit is korter dan de wettelijke termijn van 30 dagen en dit mag dus niet.
Wat verwacht ik van u?
Ik ga niet akkoord met het nieuwe tarief, omdat u mij niet 30 dagen vooraf hebt geïnformeerd. Ik wil u vragen om te bevestigen dat het tarief pas 30 dagen na 16 september 2022 ingaat. Ik vraag u om binnen 2 weken op mijn klacht te reageren. Uw reactie zie ik graag per email tegemoet.
Biedt u geen oplossing?
Reageert u niet op mijn klacht of biedt u geen goede oplossing voor mijn probleem? Dan meld ik dit bij ACM ConsuWijzer, het consumentenloket van de ACM. En ik ga met mijn klacht naar de Geschillencommissie Energie of de rechter. Ik vertrouw erop dat het niet zo ver hoeft te komen.
Met vriendelijke groet,

A. Allaert

Gewenste Oplossing:

Dat ze mij ook de 30 dagen geven! De tariefwijziging hoort pas vanaf 16 oktober in te gaan.

Bericht van Robin van Klacht.nl

11 maanden geleden - Ik heb een email gestuurd naar Eneco over deze klacht.

Bericht van Eneco

11 maanden geleden - Beste mevrouw, heer, Hartelijk dank voor uw bericht. Ik begrijp goed dat u vragen heeft over de ingangsdatum van uw nieuwe tarieven. Graag informeer ik u over het volgende. U heeft zowel via deze weg als bij Eneco zelf hier een klacht over ingediend. Wij zullen ervoor zorgen dat u vanuit Eneco hier een reactie op zult krijgen. Door extreme drukte duurt dit momenteel langer dan dat u van ons gewend bent. Onze excuses voor dit omgemak. Groet, Silvia Eneco webcare

Reactie van de melder van de klacht Angeloma

10 maanden geleden - Beste Silvia, Ondertussen zijn er al 2 weken voorbij en wacht nog steeds op een reactie terug van jullie!

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 maanden geleden - Deze klacht is zojuist door Eneco in behandeling genomen

Reactie van de melder van de klacht Angeloma

10 maanden geleden - Ondertussen zijn we alweer twee weken verder, en wacht ik nog steeds op een antwoord van jullie!! Wanneer krijg ik nou echt antwoord terug op mijn vraag?

Bericht van Robin van Klacht.nl

10 maanden geleden - We hebben bericht ontvangen dat Eneco een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Eneco

Heeft op 16 november 2022 om 14:25 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste mevrouw, heer,

Hartelijk dank voor uw bericht. Vervelend om te lezen dat u al ruim een maand wacht op een inhoudelijk antwoord op uw klacht. Hieronder leest u mijn reactie.

Klanten die vanaf 1 november 2022 een nieuw tarief krijgen gaan we 30 dagen van tevoren informeren over tariefswijzigingen. Ook kiezen we ervoor om voor klanten die in september hun nieuwe tarief voor oktober hebben ontvangen, de aankondigingstermijn te verlengen naar 30 dagen.

Dit is besloten na de ontstane onrust over deze kwestie de afgelopen dagen en na contact met de Autoriteit Consument Markt (ACM). Hoewel we van mening zijn dat er eerder altijd naar wet- en regelgeving is gehandeld, voldoen we hiermee aan de recente oproep van toezichthouder ACM.

Met de overstap naar een aankondigingstermijn van 30 dagen voldoen we aan de recente oproep van de ACM om per 1 oktober de langere aankondigingstermijn te hanteren. Voor klanten die betrekking hebben op tarieven die zijn ingegaan vóór 1 oktober verandert er niets.

Ik begrijp dat u graag een ander antwoord had willen zien maar voor uw situatie in overleg met het ACM veranderd er niets.

Ik hoop u hierbij voldoende te hebben geïnformeerd en wens u een fijne dag verder.

Groet, Eneco webcare

Angeloma

Heeft op 16 november 2022 om 16:57 geantwoord

Dit is niet het antwoord waar ik had gehoopt. De mensen waar het tarief pas in oktober inging die hebben mazzel maar de mensen waar de tarief nog even snel werd verhoogt die hebben gewoon pech. Die laten jullie nu in de kou staan. Waarom behandelen jullie klanten niet gelijk? Mijn tarief werd nog even snel verhoogt op 28 september! Wat is nu twee dagen verschil. En waarom kozen jullie voor verschillende groepen andere ingang datums?

Bericht van Eneco

10 maanden geleden - Beste mevrouw, heer, Hartelijk dank voor uw reactie. Het is voor iedereen persoonlijk wanneer er een contract afloopt. Dit heeft te maken wanneer bijvoorbeeld ooit een contract is ingegaan en afliep. Omdat Eneco in het verleden altijd naar wet - en regelgeving heeft gehandeld hoeven wij het termijn van aankondiging niet aan te passen van het ACM voor oktober. Wij hebben per oktober gehoor gegeven aan de klanten die het ruimer van te voren wilden weten wat de tarieven zouden worden. Ik begrijp nogmaals dat u liever een wijziging had willen zien. Per de maand oktober is er gekozen van een wijzigings termijn van 30 dagen. Ik hoop u hierbij voldoende te hebben geïnformeerd en wens u een fijne dag verder. Groet, Eneco webcare

Alle klachten die gemeld zijn door Angeloma