Klacht: geen opzegvergoedin

henk robberse op 21 september 2020 over Eneco in de categorie Energieleveranciers

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik ben overgestapt van Budget Energie naar Eneco mijn opzegboete is 100 Euro. Maar ben daarna van Eneco naar Essent overgestapt in een maand omdat Eneco mij verkeerd had voorgelicht over mijn maandtermijn inplaats van 118,64 Euro werd het 142 Euro voor dat verschil had ik niet hoeven overstappen. Eneco rekende gelijk 250 Euro overstapboete en heeft die meteen afgeschreven via mijn automatische incasso maar die 100 Euro opzeg vergoeding die ik aan Budget Energie heb betaald en die zij mij zouden betalen krijg ik niet ik vindt dit een vorm van oplichting.

Gewenste Oplossing:

Ik ben tevreden als zij mij die 100 Euro betalen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een email gestuurd naar Eneco over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door Eneco in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat Eneco een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Eneco

Heeft op 21 september 2020 om 15:05 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste heer Robberse,

U vraagt ons in uw bericht de opzegboete te vergoeden van uw vorige leverancier. Wij hebben deze toen u klant van ons werd volgens afspraak aan u vergoedt. U heeft na een maand besloten het contract voortijdig te beëindigen en daarom vragen we dit bedrag terug. Dit is volgens onze algemene voorwaarden en u bent ook schriftelijk met deze voorwaarden akkoord gegaan bij het ondertekenen van uw declaratieformulier.

Ik hoop dat mijn uitleg u meer duidelijkheid geeft en wens u het beste toe.

Met vriendelijke groeten,

Cristina
Eneco Webcare

Bericht van Eneco

2 jaren geleden - Beste heer Robberse, Hartelijk dank voor uw toelichting. In uw eerste bericht had u het over een opzegboete van € 100,00 van uw vorige leverancier. Ik ging er vanuit dat u deze reeds van ons had ontvangen en nu in verband met uw overstap weer aan ons moest terugbetalen. Mijn excuses dat ik uw eerdere bericht verkeerd heb begrepen. Ik lees nu dat u deze niet van ons heeft ontvangen omdat u in de tussentijd weer bent overstapt naar een andere leverancier. Indien u dit bedrag bij ons had gedeclareerd middels het declaratieformulier had u inderdaad akkoord moeten gaan met de voorwaarden van het voortijdig beëindigen van uw leveringscontract. . Nu was dit niet aan de orde omdat u geen klant meer van ons bent. Dit is ook de reden dat we de € 100,00 niet aan u vergoeden. Ook de € 125,00 korting heeft u hierdoor niet ontvangen. Deze had u ontvangen op uw eerste jaarnota. U geeft aan dat u termijnbedrag hoger was dan voorgerekend. Op 20 mei 2020 hebben we u hierover een e-mail gestuurd. Ook heeft u telefonisch contact gehad met mijn collega van de klantenservice over uw termijnbedrag. Tijdens dit gesprek heeft u aangegeven door te willen gaan met het aangeboden leveringscontract. We geven altijd advies met betrekking tot een termijnbedrag maar u bent vrij om dit zelf aan te passen. Het spijt mij dat u ons verlaat met een vervelend gevoel, maar alles is conform onze Algemene Voorwaarden verlopen. U kunt deze nog nalezen in het leveringscontract wat u met ons bent aangegaan. Ik wens u een fijn weekend toe. Met vriendelijke groeten, Cristina Eneco Webcare

Reactie van de melder van de klacht henk robberse

2 jaren geleden - Op grond van valse voorlichting claimt u wel uw voorwaarden ik vraag niet om die 125,00 Euro korting maar om die 100,00 Euro overstapboeten die ik heb moeten betalen. U rekent mij wel 250,00 Euro overstapboete dus is het een verdienmodel voor Eneco. Ik heb dit ook voorgelegd aan de Autoriteit Consument Markt en tevens aan de tweede kamer om deze manier van geld verdienen in plaats van levering van energie producten te stoppen en ga een petitie starten en aandacht vragen via de media want er zijn veel mensen met deze problemen en zich benadeeld voelen.

henk robberse

Heeft op 28 oktober 2020 om 14:27 geantwoord

Ik heb mij verder verdiept in opzegboetes met Eneco en ik heb een hele waslijst aan klachten ook van Tros Radar en dit gaan we onder de aandacht brengen van de tweede kamer om dit systeem van tafel te krijgen want er zijn veel misstanden hierover want wel opzegboete ontvangen maar niet betalen ook liggen er nu klachten bij Autoriteit Consument & Markt.

Alle klachten die gemeld zijn door henk robberse