Klacht: Grensoverschrijdend gedrag van Coolblue bezorgers

tessmaria1998 op 26 maart 2024 over Coolblue in de categorie Internetshops - Elektronica

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Mijn recente ervaring met Coolblue was echt een teleurstelling. Het liet me achter met een onveilig gevoel, dit terwijl ik nog zo mijn best had gedaan om de klacht op een respectvolle manier te melden. Nu ben ik genoodzaakt om het op deze andere manier te doen.
Ik was zo enthousiast toen mijn pakket onderweg was, maar toen begon de ellende. De bezorger, die, noodzakelijkerwijs, om zijn werk te kunnen doen, over mijn adresgegevens, telefoonnummer etc beschikte, besloot me niet alleen te benaderen via Whatsapp, maar deed dat zelfs via drie verschillende kanalen. Dat voelde echt over de grens.

En alsof dat nog niet genoeg was, bleef de bezorger ook nog eens veel te lang in mijn huis hangen. Ik voelde me serieus ongemakkelijk en zelfs een beetje bang, Zeker nadat ik meerdere keren werd benaderd door de bezorger via o.a. spcial media. Ik heb meteen Coolblue ingelicht over wat er gebeurde en heb meermaals gevraagd om een update. Ze beloofden me zelfs dat ik nog iets zou horen, maar dat is nooit gebeurd.

Als vaste klant had ik gehoopt op een betere reactie en misschien zelfs wat compensatie voor het gedoe en de inbreuk op mijn privacy. Het misbruiken van persoonlijke gegevens (schending AVG) is al bezwaarlijk genoeg, maar het doel waarmee mijn gegevens gebruikt zijn vind ik zelf nog kwalijker. De bezorger is nota bene in mijn huis geweest, weet waar ik woon, en heeft al mijn social media accounts opgezocht. Ik hoop echt dat Coolblue dit serieus neemt en ervoor zorgt dat zoiets niet meer gebeurt. Niet voor mij, maar vooral voor andere meiden die alleen wonen en ooit iets bij Coolblue bestellen. Want geloof me, het idee dat deze man nog steeds precies weet waar ik woon, en ik niet weet wat met deze melding is gedaan en niet weet of er uberhaupt stappen zijn gezet om te voorkomen dat hij bij mij aan de deur staat (misschien worden er wel maatregelen genomen die hem boos maken, waardoor hij morgen bij mij op de stoep staat) is echt niet prettig.

Gewenste Oplossing:

Zie klacht

Beoordeling 1/10 star-1 (10)

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 maanden geleden - Ik heb een email gestuurd naar Coolblue over deze klacht.

Bericht van Coolblue

2 maanden geleden - Hi Tess, We schrikken erg van jouw review. We willen dit graag verder onderzoeken. Wil je je ordernummer samen met deze review mailen naar [email protected]? Met vriendelijke groet, Coolblue

Reactie van de melder van de klacht tessmaria1998

1 maand geleden - Waarom pakken jullie het niet gewoon direct via hier op? Alles staat er toch in?

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Deze klacht is zojuist door Coolblue in behandeling genomen

Alle klachten die gemeld zijn door tessmaria1998