Klacht: Betalen voor een ander

op 29 maart 2013 over Ziggo in de categorie Alles-in-1

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Tot mijn schrik blijk IK te betalen voor een ander zijn pakket. Dit is op een andere smartcard en een ander adres als waar ik woonachtig ben. Toch is Ziggo niet in staat om dit op te lossen. Gevolg: Ik hang uren in de wacht tussen de financiele afdeling en de administratieve afdeling a 10 cent per minuut plus de kosten van je mobiele telefoon.

Gewenste Oplossing:

Waarom 2 afdelingen? Ze werken toch met dezelfde systemen? Gewoon 1 persoon die je helpt is toch niet zo gek idee?
1 uur bellen met de klantenservice waarvan je misschien 10 min met iemand spreekt kan toch echt niet meer?

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Ziggo

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Ziggo nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Elma