Klacht: Geen contact mogelijk

Truckerpeppie op 17 februari 2023 over Beddenleeuw in de categorie Bedden, Huishoudelijke winkels

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Werkelijk ronduit
Belachelijk ik heb jullie onmens vaak gemaild wel 40 a 50x
Op alle bekende mail adressen van jullie ik heb jullie wel 50 x gebeld in de afgelopen 2 maand en ik heb maar 1x 1 reactie mogen ontvangen waar maar 1 vraag beantwoord is en daarna nooit meer belachelijk nu kreeg ik dus 1 mail 3weken geleden we komen de 17e met de levering.
Toen direct er op gereageerd met welk tijdstip aangezien we vandaag de 17e niet tussen 10.00 en 13.00 thuis zijn omdat we met onze kleine naat het ziekenhuis moesten en of er eventueel een andere dag ingepland kon worden of rekening gehouden kon worden met het tijdstip. Nu kreeg ik donderdag een mail we komen vrijdag in die mail staat je kan niet de afspraak binnen 2 dagen voor tijd wijzigen hoe dan jullie sturen de mail zelf pas 1 dag van te voren en reageren helemaal totaal nergens op. En wel beweren als wij niet thuis zijn of de order oo komem halen in het magazijn of 75 betalen voor een nieuwe levering.
Onze kleinste die vanaf januari al vraagt waar haar bed blijft nu vandaag weer teleur moeten stellen want het bed is dus nog niet geleverd met die 75 euro moet ik een hele dag thuis zitten hiervoor terwijl ik al verschijnende keren heb gemeld dat ik chauffeur ben en rond 13.00 thuis en dat onze kleine naar het ziekenhuis moet om 11 uur dus tussen10 en 13.00 is er niemand mits ik niet wat vertraging heb.
Dan sturen jullie eindelijk 1 mail 1dag voor tijd waarin staat binnen 2 dagen voor levering kan. Dit niet gewijzigd worden jullie sturen dit toch zeker zelf pas 1dag voor tijd
Vind dit ronduit schandalig en was van olan om voor onze andere 2 kinderen ook zon bed tw bestellen maar als jullie zo onbereikbaar zijn en zo met je klanten omgaat raad ik dit niemand aan alleen al om teleurstelling en onterechte kosten te voorkomen ik ben echt boos hoe jullie dit allemaal zomaar doen alles word genegeerd al 2maand en de telefoon word gewoon opgegooid.

Dit kan echt niet echt triest
Groetjes een boze klant

Gewenste Oplossing:

Ik weet het werkelijk niet meer wat hiervoor oplossing mogelijk is er is niks te regelen hier

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Beddenleeuw

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Beddenleeuw nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Truckerpeppie