Klacht: ANWB wenst geen kwijtschelding of betalingsregeling te treffen

bukkie op 06 januari 2012 over ANWB in de categorie Pechhulpdiensten

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Jaren heb ik een eenmanszaak gehad in computerservice. Ik heb deze echter door de slechte economische omstandigheden moeten sluiten.
Zoals u weet is er op het gebied van uitkeringen voor kleine zelfstandigen niets geregeld hier in Nederland en moet ik nu maar rond zien te komen van € 700,00 netto hetgeen het salaris van mijn vriendin is. U zult begrijpen dat dit niet gaat.
Ik kreeg gisteren 5 januari een nota van de ANWB dat ze de autonatische afschrijving niet hebben kunnen doen voor het lidmaatschap van de vereniging. Het betreft een bedrag van €. 18,50 hetgeen voor mij niet te betalen is momenteel. Ik heb de ANWB gebeld met dit verhaal en het enige dat men wil doen is nu vast het lidmaatschap van 2013 opzeggen. Ik vroeg eerst mij uit te schrijven met een rekening tot op heden maar dat was niet mogelijk. Toen ik vroeg of ik het bedrag dan in meerdere max. 3 delen vroeg te mogen betalen was dit ook niet mogelijk omdat er dan tussendoor een aanmaning zou komen waar weer extra administratiekosten bij zouden komen.
Kortom toe heb ik aangeboden in 2 maanden te betalen maar u raad het al ook dit is niet mogelijk. Ik had er maar eerder bij na moeten denken zodat ik op tijd had kunnen opzeggen. Alof ik in de laatste maanden van mijn bedrijf aan de ANWB zou denken. Nee ik probeerde het schip boven water te houden zodat deze situaties niet zouden ontstaan.
Ik verwijt de ANWB een zeer log onvriendelijk bedrijf te zijn die niet met zijn klanten meedenkt

Gewenste Oplossing:

Een betaling van het bedrag verdeelt over 3 opeenvolgende maanden zonder daar dan ook nog eens extra administratiekosten over te betalen

Bericht van Robin van Klacht.nl

12 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door ANWB in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

12 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat ANWB een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

ANWB

Heeft op 21 maart 2012 om 14:47 geantwoord

Geboden Oplossing:

U hebt bericht gekregen van Team Klacht

Alle klachten die gemeld zijn door