Klacht: Toegezegd misgelopen vergoeding niet betaald

Mo1976 op 29 juli 2014 over Woonenergie B.V. in de categorie Energieleveranciers

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik was klant bij Essent en kreeg op een avond een consulent van Woonenergie op bezoek met de mededeling en informatie dat overstappen naar hen een stuk zou schelen maandelijks. Omdat ik gekozen had voor een korting op het 1e jaar (190 Euro) bij Essent, twijfelde ik enorm om vroegtijdig over te stappen. Maar de consulent verzekerde me dat die 190,- dan vergoed zou worden door Woonenergie.
Nu blijkt Woonenergie niet alleen niet voordeliger te zijn, maar ook de korting niet te vergoeden! Dit terwijl dit door de consulent en iemand telefonisch bij de klantenservice is toegezegd. Ik hoefde alleen bewijs te sturen. Dit heb ik direct in januari van dit jaar gedaan, maar ik kreeg steeds geen reactie. Uiteindelijk heb ik ca. 8 mails tor vandaag gestuurd en 2x een formulier ingevuld (1e hadden ze niet ontvangen..) en kreeg ik de reactie dat ze de korting niet vergoeden!!!

Gewenste Oplossing:

Als de vergoeding uitgekeerd wordt, dus op mijn rekening staat.

Bericht van Robin van Klacht.nl

8 jaren geleden - Ik heb een email gestuurd naar Woonenergie B.V. over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

8 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door Woonenergie B.V. in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

8 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat Woonenergie B.V. een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Woonenergie B.V.

Heeft op 28 augustus 2014 om 14:44 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste klant,

We vinden het vervelend om te horen dat u in de veronderstelling was dat Woonenergie u een niet ontvangen korting van Essent, zou uitbetalen. Helaas is het voor Woonenergie niet mogelijk om aangeboden kortingen van andere bedrijven aan u uit te keren. Dit zijn immers onze acties niet.

Woonenergie vergoedt wel eventuele opzegvergoedingen die voor 1 juni 2014 in rekening zijn gebracht met betrekkening tot het vroegtijdig beëindigen van uw overeenkomsten.

Onze klantenservice heeft verschillende malen u een declaratieformulier per e-mail toegestuurd en uiteindelijk één per post. Helaas hebben wij tot op heden nog geen ingevuld declaratieformulier retour mogen ontvangen.

Ik zal u nogmaals een declaratieformulier toesturen. Bedragen die u niet heeft ontvangen en ook niet heeft betaald, dient u hier dan niet op in te vullen. Alleen opzegvergoedingen in verband met een eventuele contractbreuk.

Ik vertrouw erop u hiermee volledig te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Michaël
Woonenergie bv

Reactie van de melder van de klacht

8 jaren geleden - Omdat ik eerder overgestapt ben, krijg ik deze niet. De consulent heeft mij destijds toegezegd dat dit vergoed zou worden, dat was überhaupt namelijk mijn voorwaarde om al over te stappen! Deze belofte wordt niet nagekomen en met andere woorden ben ik er dus "ingeluisd" met loze beloftes. Ik ben dan ook absoluut niet te spreken over de (niet gegeven) service!

Reactie van de melder van de klacht

8 jaren geleden - Ik heb trouwens al meerdere keren het formulier ongevuld en teruggemaild en via de post verstuurd. Blijkbaar is uw administratie ook compleet niet op/in orde. Ik heb namelijk wel na meerdere malen zelf weer te mailen een reactie gekregen dat het ontvangen was.

Alle klachten die gemeld zijn door