Klacht: Verkeerd artikel geleverd

op 18 maart 2020 over Shein.com in de categorie Internetshops - Kleding

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb drie jurkjes besteld waarvan ik er nog steeds eentje niet binnen heb. En de twee die ik wel binnen heb is er eentje die ik nooit besteld heb. Het verkeerde artikel is geleverd en nu wil ik het retour sturen, maar ik ga hier niet voor betalen. ik krijg geen contact met shein wat het erg lastig maakt.

Gewenste Oplossing:

Ik zou graag contact willen met shein om te kijken wat we kunnen doen met het verkeerd geleverde artikel.

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Shein.com

Bericht van Robin van Klacht.nl

6 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Shein.com nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door [email protected]