Klacht: Veel meer betalen bij verhogen abonnement

op 30 januari 2014 over Vodafone in de categorie Mobiele Telefonie

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb sinds een week een nieuw abonnement bij Vodafone, een sim only. Nu ben ik er al achter dat mijn internetbundel te laag is en hem wil verhogen.
Er wordt mij verteld dat dit mogelijk is naar een abonnement van 34 euro, terwijl er aangegeven wordt dat het voor 24 euro is. Dit is niet voor mij beschikbaar omdat ik al bestaande klant ben. Ik geniet namelijk al van een korting. Hallo, ik ben nog niet eens een week over. Heb je hier ook niet een ruilgarantie?
Ik vind het jammer dat Vodafone niet flexibel is voor een al jaren goed betaalde klant.

Gewenste Oplossing:

Het abonnement omzetten naar het red abonnement voor 24 euro

Alle klachten die gemeld zijn door Angelala