Klacht: vanaf 28 april geen contact mogelijk.

petersimons op 29 juni 2020 over Belvilla in de categorie Vakantieparken

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Vanaf 28 april j.l. tracht ik vrijwel wekelijks contact te krijgen met belvilla zowel digitaal als telefonisch. Helaas zonder succes. Ik probeer al maanden mijn aanbetaling voor een gecancelde boeking wegens coronavoorschriften terug te vorderenAanvankelijk had ik nog begrip en wilde geen geld maar een voucher. Nu verdenk ik ze van strategie en wil mijn geld terug.Als klap op de vuurpijl was het telefoonnummer vandaag weer onbereikbaar. Ik was een goede klant met de nadruk op was…..

Gewenste Oplossing:

Zodra ik mijn compenstie heb ontvangen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Belvilla

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Belvilla nog niet in behandeling is genomen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

2 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door Belvilla in behandeling genomen

Alle klachten die gemeld zijn door petersimons