Klacht: van netflix afgegooid

op 16 mei 2020 over Vodafone in de categorie Mobiele Telefonie

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik krijg een bericht van netflix dat mijn account per direct is afgesloten omdat ze niet konden factureren bij vodafone waar mijn abonnement loopt. Contact met vodafone opgenomen en er blijkt een technisch mankement tussen netflix en vodafone. Het gaat meerdere dagen duren om in behandeling te nemen en ondertussen blijft mijn account afgesloten en is er geen andere oplossing ook al heb ik er als consument niks mee te maken

Gewenste Oplossing:

mijn geld terug voor de dagen dat ik ben afgesloten, excuses en heractivatie van mijn abonnement direct. Vodafone mag achter de schermen uitzoeken wat er mis is zonder dat ik daar van de dupe ben

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Vodafone

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Vodafone nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Ssseee