Klacht: Bijzonder slechte kwaliteit fiets en geen service

mmverk op 30 september 2016 over Van Cranenbroek in de categorie Tuin

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Twee jaar geleden een Sundvall elektrische fiets gekocht bij Cranenbroek in Dongen. We werden keurig geholpen door de verkoper en die had er ook nog wel enigszins verstand van. We wisten dat we voor 800 Euro niet de topkwaliteit konden verwachten maar ik ben handig genoeg om wat kleine probleempjes te verhelpen.

De ellende begon na de koop. Cranenbroek levert NIETS thuis af. Dus de nieuwe fiets in een eigenlijk te kleine auto gekregen en mee naar huis genomen. Die fiets daardoor hier en daar al wat krasjes maar goed, het is een gebruiksartikel.

Na een paar weken begonnen de eerste problemen. Mijn dochter die op de fiets naar school ging moest een aantal keren een paar kilometer lopen omdat de ketting ervan af liep. Na openmaken van de kettingkast bleek de ketting veel te ruim te zijn. Een of twee schakels er uit gehaald en was dat probleem opgelost.

Kort daarna brak spontaan de sleutel af in het slot. Knap, voor een meisje van 13 om een stalen sleutel te breken… Maar goed, nieuw slot erop en ze kon weer naar school.

Vervolgens ging na nog geen 7 maanden de motor stuk. Dat was serieuzer. Maar, zou onder de 2 jaar garantie moeten vallen zou je denken. Nou, niet bij van Cranenbroek. Er werd bij hoog en bij laag volgehouden dat we zelf aan de motor hadden gesleuteld of dat een fietsenmaker dat had gedaan terwijl dat pertinent niet zo was. Maar de nieuwe motor was er al ingezet en we kregen de fiets alleen mee terug na betaling. Aangezien hij er al 3 weken had gestaan en we al 3 weken busgeld kwijt waren waren we het zat en hebben betaald.

Het volgende feest waren de spaken in het achterwiel. Na een jaar ongeveer begonnen spontaan de spaken in het achterwiel af te breken. Niet een, maar in een periode van een week of 3 wel 10-15 stuks. Ik had geen zin weer 3 weken busgeld te gaan betalen en heb de spaken vervolgens zelf vervangen. Wist ik tenminste ook zeker dat ze van goede kwaliteit waren!

De fiets was anderhalf jaar oud en vervolgens begon de motor aan te lopen en herrie te maken. Let wel, de motor was iets meer dan half jaar daarvoor vernieuwd! De fiets viel nog onder de garantie, dus, weer terug naar Cranenbroek. Oh ja, intussen waar er ook weer een 5-10 spaken gebroken. En NIET de spaken die ik er in had gezet want dat was te zien aan de kleur.
Van de spaken werd al meteen gezegd dat ze niet onder de garantie vielen omdat we daarmee ’te lang hadden gewacht’ Tuurlijk, voor elke spaak gaan we 3 weken busgeld betalen…. Gezegd dat ik dat prima vond en ze ze zelfs niet eens hoefde te repareren wat mij betreft. Het ging mij voornamelijk om de motor want zo te horen stond hij op instorten.
Goed, na 2 weken maar eens gebeld hoe het er mee stond want zelf bellen vinden ze ingewikkeld blijkbaar. De fiets stond te wachten tot wij akkoord zouden gaan met de kosten van 35 euro voor de spaakreparatie. Wij meteen vragen hoe het zat met de motor. Nee meneer, die is onder garantie gerepareerd. Wow, we waren blij verrast!!! Bij het maken van de afspraak de fiets op te halen werd nogmaals bevestigd dat de reparatie onder garantie was uitgevoerd.
De koude douche kwam bij het ophalen… Er werd een rekening van 35 euro voorgelegd en doodleuk verteld dat de motor reparatie niet was uitgevoerd omdat het, ja, je raadt het al, niet onder de garantie viel. Nee, want ‘de motor was nat geworden’… Ja, me dunkt, het regent wel eens in Nederland!!!! Tegen betaling van 149 euro en weer 3 weken busgeld kon hij wel vervangen worden. Toen was ik het helemaal zat en heb de fiets meegenomen.

Inmiddels is hij net 2 jaar oud en de motor is er nu definitief mee gestopt. Hij heeft uiteindelijk 1000 euro gekost en extreem veel irritatie. Nooit, nooit, nooit meer een Sundvall fiets van Cranenbroek want zo’n slechte kwaliteit en zo’n extreem slechte service is absoluut nooit 1000 euro waard!!!

Gewenste Oplossing:

Als de motor vervangen wordt door een examplaar wat het wel een aantal jaar uithoudt

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over Van Cranenbroek

Bericht van Robin van Klacht.nl

7 jaren geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over Van Cranenbroek nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door