Klacht: niet thuis bezorging

fieke000.1289 op 26 april 2023 over UPC in de categorie Alles-in-1

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Het is vandaag al de derde keer dat ik bij Canon iets bestel en thuis wil laten bezorgen, dit gaat bij Canon altijd bij ons via UPC. Maar al die keren moet ik het in een winkel gaan ophalen, omdat zij het zogenaamd niet thuis konden afleveren omdat we niet thuis waren. Ik heb het via de app van UPC kunnen volgen en het pakketje zou eerst tussen 09.45 uur en 14,45 uur afgeleverd worden. Later kreeg ik bericht het zou voor het einde van de dag geleverd worden en opeens kreeg ik om 15.31 uur bericht dat ze het niet hadden kunnen leveren omdat we niet thuis waren en zodoende ook niet konden tekenen voor ontvangst. Het trackingnummer is 1ZE9E6966898793940
Ik ben slecht ter been en bestel inkt voornamelijk bij Canon omdat het thuis zou worden afgeleverd. Ik zit er ook op te wachten, kan niet verder printen, de inkt is op en morgen is de winkel waar ik het zou moeten ophalen gesloten wegens koningsdag. Zeer slechte service en ieder keer hetzelfde smoesje dat wij niet thuis waren.

Gewenste Oplossing:

Dat ze eerlijk zijn en in hun app geen tijden voor aflevering zetten maar gelijk zeggen, dat zij niet thuis leveren, maar dat ik het pakketje ergens moet ophalen. Nu heeft ook Canon een boze klant.

Beoordeling 2/10 star-1 (10)

Bericht van Robin van Klacht.nl

11 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over UPC

Bericht van Robin van Klacht.nl

11 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over UPC nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door fieke000.1289