Klacht: Skipas verloren – onmogelijke procedure voor het wisselen voor een nieuwe

hjdevink op 06 april 2018 over SunWeb in de categorie Online Reisbureaus

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Zie onderstaande brief aan Sunweb:

Betreft : Boeking op aanvraag
Vraag : Betreft: Boekingsnummer 3306723
Klantnummer: 15522263
Reis: Gerloss

Geachte heermevrouw,

Wij zijn afgelopen week via uw reisorganisatie op vakantie geweest in Gerlos. Na 2 dagen is mijn vriendin haar skipas welke door uw reisorganisatie was aangeboden kwijtgeraakt. Gelukkig hadden wij foto’t gemaakt van haar pas, zodoende dachten wij eenvoudig een nieuwe te kunnen krijgen.
Aangekomen bij de skilift vertelde ze ons geen nieuwe skipas te kunnen aanbieden. Hiervoor zouden wij helemaal naar het Zillertal moeten afreizen aangezien de skipas via uw organisatie was aangeboden. Een busrit naar het Zillertal duurt circa 1 uur en vertrekt maar eens per uur. Dit zou ons minimaal een halve dag kosten, en daardoor zou een skidag verloren zijn gegaan. Het alternatief was het nemen van een taxi, echter een retourrit van Gerloss naar het Zillertal is ruim 100 euro en derhalve ook geen optie.
Het is toch erg vreemd dat als je een skipas voor het gehele skigebied ontvangt en deze verloren gaat, je deze slechts op 1 punt kunt laten vervangen. Dit terwijl als we ter plekke de skipas hadden gekocht ipv via uw organisatie we lokaal in Gerloss bij de skilift een vervangende skipas zouden hebben kunnen krijgen. Nu hebben wij zelf de portomenee getrokken en een nieuwe skipas voor 3 dagen moeten kopen. Uw hostess ter plekke kon ons tevens niet helpen met een betere oplossing.
Graag ontvang ik van u een uitleg en eigenlijk tevens een compensatie voor dit financiele ongemak.

Ik dank u op voorhand voor een passende oplossing voor deze kwestie.

Groet, Dhr. HJ de Vink Mw. N. Smit

Gewenste Oplossing:

Een compensatie of vergoeding van Sunweb.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Ik heb een email gestuurd naar SunWeb over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - Deze klacht is zojuist door SunWeb in behandeling genomen

Bericht van SunWeb

4 jaren geleden - Beste meneer de Vick en mevrouw Smit, Bedankt voor uw bericht. Ik heb deze doorgestuurd naar onze afdeling Customer Support. Binnen 2 weken kunt u een reactie verwachten. Met vriendelijke groet, Team Webcare Sunweb

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 jaren geleden - We hebben bericht ontvangen dat SunWeb een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

SunWeb

Heeft op 07 april 2018 om 14:47 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste meneer de Vink en mevrouw Smit,

Ik heb begrepen dat er contact is geweest met mijn collega's van de afdeling Customer Support.

Zij hebben aangeven dat het erg vervelend is dat jullie een skipas zijn kwijt geraakt. Het was inderdaad alleen mogelijk om de nieuwe skipas bij 1 kantoor op te halen. Dit omdat Sunweb de skipassen voordeliger inkoopt en dit niet bij ieder kantoor aangevraagd kan worden.

Ondanks dat Sunweb kan begrijpen dat dit een vervelende situatie is geweest, kunnen wij er jammer genoeg niets aan doen dat een skipas is kwijtgeraakt. Hierdoor gaan wij niet over tot een compensatie.

Ik ga er vanuit u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en wens u nog een fijne dag toe.

Met vriendelijke groet,
Team Webcare Sunweb

hjdevink

Heeft op 07 april 2018 om 15:40 geantwoord

Als de klant van Sunweb nu voordeel zou hebben bij dit inkoopbeleid, dan zou ik er nog begrip voor kunnen hebben. Maar in dit geval profiteert alleen Sunweb van het inkoopvoordeel. Daarnaast wordt hier geen melding van gemaakt op de website van Sunweb tijdens het boeken van de vakantie. Kortom; bij calamiteiten \"moet de klant het maar uitzoeken...\" Ik kan derhalve niet anders concluderen dat Sunweb geen oplossing biedt, behalve excuses maken... Dat is wel heel erg karig voor een klant die honderden extra euro's heeft moeten uitgeven. Dit is de laatste vakantie die ik met uw reisorganisatie maak, en ik zal daarnaast mijn vrienden etc tevens Sunweb afraden.

Bericht van SunWeb

4 jaren geleden - Beste, Wij vinden het jammer om te horen dat u hier niet tevreden mee bent. Niet alleen Sunweb heeft haar voordelen van een voordelige inkoop, maar de klant uiteraard ook. Ondanks wij het jammer vinden dat u niet met Sunweb op vakantie wilt, blijven wij bij ons standpunt. Namens Sunweb wens ik u nog een fijn weekend toe. Met vriendelijke groet, Team Webare Sunweb

Reactie van de melder van de klacht

4 jaren geleden - Beste Sunweb, U schrijft: Niet alleen Sunweb heeft haar voordelen van een voordelige inkoop, maar de klant uiteraard ook. Dit geheel onjuist. De kamer met ski-pas was exact even duur als een vriend die rechtstreeks bij dit hotel een kamer had geboekt voor dezelfde periode en aansluitend los een ski-pas had aangeschaft. Van een voordeel van het boeken via Sunweb was derhalve ABSOLUUT geen sprake, en het inkopen van een skipas via Sunweb bleek zelfs nu achteraf een zeer groot nadeel. Maw; u tracht klanten eerder op het verkeerde been te zetten dan eerlijke informatie te geven en sunweb stopt het inkoopvoordeel in haar eigen zak...

Alle klachten die gemeld zijn door