Klacht: product niet geleverd

claudine Vande Capelle op 14 december 2019 over Outlet Avenue in de categorie Internetshops - Kleding

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik heb 2 pulls besteld via Outlet Avenue. Dit moest op 6 december geleverd worden via Bpost in België. Dit is nooit geleverd. Bpost kan het pakje ook niet traceren. Outlet Avenue is niet telefonisch te bereiken, het nummer dat vermeld staat op de site bestaat niet meer en ze hebben ook geen ander nummer om te bellen. Ik weet niet meer wat ik moet doen om mijn pakje alsnog te krijgen? Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen.
mvg
Claudine Vande Capelle

Gewenste Oplossing:

Als pakje geleverd wordt of indien niet terugbetaald wordt!!

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar Outlet Avenue over deze klacht.

Alle klachten die gemeld zijn door claudine Vande Capelle