Klacht: mogelijk onjuiste berekening vanuit Eneco

op 15 juni 2021 over Eneco in de categorie Energieleveranciers

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Geachte mevrouw/de heer,

Eneco geeft te kennen dat ik in achterstand ben van ruim 260 euro. Volgens mij berekening klopt dat niet. Misschien mis ik een telling. Maar het is eenvoudig een optelsom en kom er steeds uit dat er iets niet klopt.

Had aangevraagd dec 2020 in 2 delen te betalen en in maart weer. Mijn huidige termijn 153…ik betaalde dus in Dec en Jan 76,50, maar in Jan vervolgens de huidige termijn van 153.

Als ik wel gewoon 153 elke mnd vanaf Dec 2020 tot mei 2021 had betaald was de berekening totaal van 918 euro.

Ik heb inmiddels
5x 76,5 3×153 841, 5
Aan te tonen op bankafschrift

Als ik in totaal van dec tot mei 918 betaald moet hebben en ik al in totaal 841,5 heb overgemaakt kan ik er niet uitkomen waarom ik nog 260 euro schuldig ben.

Ik hoop dat u mij de weg kan wijzen hoe hier uit te komen.. waar ik misschien of Eneco een verkeerde inzicht op heb.

In afwachting van

Met voorbaat dank en met vriendelijke groet.

Gewenste Oplossing:

Als er een terechte toonbare berekening uitkomt.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Ik heb een email gestuurd naar Eneco over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - Deze klacht is zojuist door Eneco in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 maand geleden - We hebben bericht ontvangen dat Eneco een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Eneco

Heeft op 15 juni 2021 om 11:13 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste San68174,

Bedankt voor het kenbaar maken van uw klacht. Enorm zonde dat er onduidelijkheid is ontstaan over de openstaande rekeningen. Ik hoop u daarom zo goed mogelijk te kunnen helpen. Hieronder geef ik u graag uitleg.

Alle nota’s die we bij u in rekening hebben gebracht en al uw betalingen heb ik naast elkaar gelegd. Hieruit blijkt dat er nog een openstaand saldo is van € 382,00. Hieronder ziet u de opbouw:

In rekening gebracht Uw betalingen
Termijnbedrag november notadatum 8-11-2020 € 153,00 € 76,50 betaald op 21 dec 2020
Termijnbedrag december notadatum 9-12-2020 € 153,00 € 154,00 betaald op 26 jan 2021
Termijnbedrag januari notadatum 8-01-2020 € 153,00 € 76,50 betaald op 22 feb 2021
Termijnbedrag februari notadatum 8-2-2021 € 153,00 € 153,00 betaald op 3 maart 2021
Termijnbedrag maart notadatum 8-3-2021 € 153,00 € 76,25 betaald op 22 maart 2021
Termijnbedrag april notadatum 8-4-2021 € 153,00 € 76,25 betaald op 21 april 2021
Termijnbedrag mei notadatum 8-5-2021 € 153,00 € 153,00 betaald op 25 mei 2021
Termijnbedrag juni notadatum 8-6-2021 € 153,00 € 76,50 betaald op 26 mei 2021
Totaal te betalen: € 1224,00 Totaal betaald: € 842,00

Totaal te betalen € 1224,00
Totaal betaald € 842,00
Totaal openstaand € 382,00

Hopelijk geeft het bovenstaande overzicht voldoende inzicht. Mocht u toch nog vragen hebben laat dit gerust aan mij weten.

Ik vertrouw erop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben.

Met vriendelijke groet,

Sabrina
Eneco Webcare

Alle klachten die gemeld zijn door San68174