Klacht: mijn klacht, opzeggen huurcontract boiler, wordt niet in behandeling genomen

op 16 december 2017 over Eneco in de categorie Energieleveranciers

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

had een klacht ingediend bij eneco die niet in behandeling werd genomen. vervolgens ook via deze site een klacht ingediend. een collega van de eneco heeft mij gemaild en wilde een bel afspraak. nadat ik een aantal data en tijdstippen en telefoonnummer had doorgegeven werd ik niet meer teruggebeld. ook kreeg ik geen reacties meer op mijn mail!

Gewenste Oplossing:

graag de klacht in behandeling nemen en ook zoeken naar een passende oplossing.

Bericht van Robin van Klacht.nl

11 maanden geleden - Ik heb een email gestuurd naar Eneco over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

11 maanden geleden - Deze klacht is zojuist door Eneco in behandeling genomen

Bericht van Robin van Klacht.nl

11 maanden geleden - We hebben bericht ontvangen dat Eneco een oplossing geplaatst heeft bij deze klacht

Eneco

Heeft op 18 december 2017 om 12:26 geantwoord

Geboden Oplossing:

Beste mevrouw Schut,

Onze excuses dat u geen reactie meer heeft ontvangen op uw klacht. Dit is zeker niet onze bedoeling. Ik vermoed dat uw bericht ons ontgaan is. Ik zorg ervoor dat u binnen enkele dagen wordt teruggebeld. Ik breng dit onder de aandacht bij mijn collega die uw klacht dossier in behandeling heeft. Ik vertrouw erop dat we dit naar tevredenheid voor u oplossen.

Met vriendelijke groet,

Audrey
Eneco Webcare

Alle klachten die gemeld zijn door cindy schut