Klacht: Bank ARENDAL chaise longue

Mir84 op 14 januari 2022 over Jysk in de categorie Interieurbedrijven

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Koop géén bank bij JYSK
Twee jaar geleden heb ik een bank gekocht bij de Jysk voor 565 euro. Deze bank is al helemaal doorgezakt. Ik zit letterlijk op het houten frame. De kussens geven geen steun meer. Omdat ik een paar maanden buiten de garantie val, willen ze mij tegoed komen met een bonnetje van 100 euro. De manager van het filiaal Atoomweg Groningen, is een opgewonden standje trouwens. Maar dat terzijde.
Dus als je een bank bij de Jysk koopt moet je er rekening mee houden dat je na twee jaar naar het grofvuil kan en weer een nieuwe mag kopen.
De wettelijke garantie, spreekt over een ondeugdelijk product. Want dat is het! In de volksmond rommel. Ik heb er een brief achteraan gestuurd. Met hoe het wettelijk is geregeld en dat ik dus recht heb op een nieuwe bank of een reparatie. Hier werd niet door de district manager op gereageerd. Maar simpel via de klantenservice. Echt onbeschoft.
Ik kan er met m’n hoofd niet bij dat de Jysk helemaal niks voor mij doet. Ik zit nu met een bank die niet meer te gebruiken is, want je zakt echt zo diep in de zitting dat het onderste gedeelte al is gescheurd. En ik weeg 60 kilo, dus dat kan ook geen reden zijn dat de bank nu al afgeschreven is.
En voor 100 euro kan ik niet een nieuwe bank halen.

Dus bij deze een slechte review en daarbij laat ik het hier niet bij zitten. Als consument heb je recht op een deugdelijk product.

Gewenste Oplossing:

Ik ben tevreden met het vervangen van eventuele zittingen, dus het verstevigen van de bank. En anders het bedrag wat ik er voor heb betaald retour te krijgen. Om zo een nieuwe bank te kopen.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een email gestuurd naar Jysk over deze klacht.

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Deze klacht is zojuist door Jysk in behandeling genomen

Bericht van Jysk

1 jaar geleden - Beste Mirjam, Wat spijtig dat u deze ervaring heeft met JYSK. Onze excuses voor het ongemak. Wij moeten u helaas melden dat de winkel in Groningen, Atoomweg u niet meer kan aanbieden dan de tegoedbon van € 100, doordat de garantie is verlopen. Nogmaals onze excuses voor het ongemak. Met vriendelijke groet, Nienke JYSK klantenservice

Reactie van de melder van de klacht Mir84

1 jaar geleden - Dit vind ik absoluut geen passende oplossing en géén service. Ik benoem het feit dat er ook zoiets bestaat als een wettelijk garantietermijn. En dat als er iets verkocht wordt dat het dan een deugdelijk product behoort te zijn. Garantie of niet. Een bank, die maar twee jaar mee gaat? Misschien handig dat jullie dat er voortaan even bij zeggen bij de volgende verkoop. Ik heb ook een brief meegestuurd met handtekening. Die is volledig genegeerd. En krijg steeds een bijna computer gegenereerd antwoord. Er is niet eens gekeken naar de bank. Niet eens de moeite gedaan om te kijken hoe slecht de bank er aan toe is. Ik laat het er niet bij zitten iig. Totdat we tot een redelijke oplossing komen.

Reactie van de melder van de klacht Mir84

1 jaar geleden - Ter verduidelijking; https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bescherming-van-consumenten/vraag-en-antwoord/wat-kan-ik-doen-als-het-product-dat-ik-heb-aangeschaft-defect-is En anders..,; https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bescherming-van-consumenten/vraag-en-antwoord/wanneer-kan-ik-een-klacht-indienen-bij-de-geschillencommissie We zouden het op een normale nette manier kunnen oplossen.. En anders zal het toch op een andere manier moeten. Helaas.

Alle klachten die gemeld zijn door Mir84