Klacht: Geen voucher

op 31 mei 2020 over eDreams in de categorie Online Vliegtickets

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

In januari een retourticket geboekt bij edreams naar Boedapest op 22 mei kreeg ik een mail of ik een voucher zou willen, zo ja, dan moest ik een link met akkoord aanklikken. Ik had er al weinig vertrouwen in en ja hoor, kreeg vanmorgen mijn boardingpas toegestuurd.E dreams is op geen enkele maniet te bereiken, dus gewoon geld kwijt!!!!!!!!!!!!! Wat een slecht bedrijf, als je naar de ontelbare klachten kijk dan is het mij een raadsel dat zo’n bedrijf nog bestaat.

Gewenste Oplossing:

Als ik een voucher of mijn geld terug krijg.

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over eDreams

Bericht van Robin van Klacht.nl

3 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over eDreams nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door mohema