Klacht: Geen informatie over de terugbetaling

op 13 mei 2020 over eDreams in de categorie Online Vliegtickets

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Op 20 maart zou ik een vlucht hebben, deze is gecanceld. De vliegtuigmaatschappij ‘Pegasus’ stuurde mij netjes een sms met informatie erover. Ook stond erbij dat als je een refund wilde, dat je dan een formulier moest invullen. Inmiddels heb ik dat gedaan en gaf Pegasus ook aan dat de rest via Edreams afgehandeld moest worden. Na enkele emails en telefoontjes heb ik nog geen informatie mogen ontvangen van Edreams over de terugbetaling.

Gewenste Oplossing:

Als ik mijn geld terugbetaald krijg.

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over eDreams

Bericht van Robin van Klacht.nl

4 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over eDreams nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Bella96