Klacht: Een verkeerd besteld product ontvangen van Avast.

op 21 februari 2018 over AVAST in de categorie Bewaking & Beveiliging

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Ik bestelde via internet de betaal versie van Antivirus maar kreeg daar voor in de plaats Avast Cleanup Premium bestelno: 35042356062.
Ondanks dat ik via email reclameerde kreeg ik geen bericht terug dus besloot ik een paar dagen daarna nogmaals Antivirus Internet Security te bestellen en toen lukte het wel en betaalde het eveneens..

Maar nu zit ik met een betaalde Cleanup versie van € 19,99 waar ik dit bedrag van wil terug ontvangen maar contact krijgen met Avast lukt me niet. PS de betreffendeAvast Cleanup heb ik van de pc verwijdert.
Ik hoop dat het u lukt deze vervelende zaak recht te kunnen zetten en ik mijn geld terug krijg. Kees van Wijk

Gewenste Oplossing:

Zodra Avast dit netjes oplost

Bericht van Robin van Klacht.nl

9 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over AVAST

Bericht van Robin van Klacht.nl

9 maanden geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over AVAST nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door keesvwk