Klacht: dubbele account niet op te lossen

Regina Nieuwmeijer op 28 februari 2021 over booking.com in de categorie Online Reisbureaus

Nieuwe klacht
In behandeling
Klacht opgelost
Klacht afgesloten

Mijn Klacht:

Al vele jaren ben ik klant bij booking.com. Nu wil ik opnieuw boeken en geld bij ze uitgeven(!) en is door het doorklikken via faccebook een nieuw account aangemaakt met mijn eigen gmail email adres. Nu wil ik die graag samenvoegen om mijn geschiedenis en genius punten weer te hebben. Booking geeft aan telefoon (waar je eerst een half uur recherche werk voor moet doen) aan dat dit simpelweg niet kan.

Gewenste Oplossing:

Wanneer booking mijn account kan laten samengaan en ik mijn reizen en boekingen weer allemaal in kan zien. Twee accounts is super onhandig!

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst over deze klacht over booking.com

Bericht van Robin van Klacht.nl

1 jaar geleden - Ik heb een bericht op Twitter geplaatst dat deze klacht over booking.com nog niet in behandeling is genomen.

Alle klachten die gemeld zijn door Regina Nieuwmeijer